בעל קנאי: מה לעשות?
עמי
בעל חשדן
⌄
שלום רב.
..אני אישה נשואה 12 שנים +2 . כבר בשנים הראשונות לנשואי בעלי התחיל לחשוד בי . כלומר אם אני הולכת לעבודדה אז הוא אומר לי אל תדברי עם הגברים (העמיתים) .חוזר אחרי שיחות הטלפון שלי , לפעמים רואה אותי במקרה באזשהו מקום אז מיד הוא מתקשר לברר איפה אני כי לדעת אם אני משקרת , מנסה להרחיק אותי מהחברות שלי ...ועד הרשימה ארוכה ....פעם אמרתי לו שחשפתי את כל מעשיו והוא הכחיש בתוקף ..אני מנסה לחיות עם זה אבל עד מתי ?? תעזרו לי בקשה אני מרגישה מושפלת , חסרת אונים ?? איך אפשר להפסיק אתזה ...אנילא מעונינת בגירושים .תודה מראש
ד"ר אורן חסון
קנאות כובלת
⌄
עמי יקרה,
בעל קנאי זה עול כבד. מה שלא ברור לי הוא למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת לא מעוניינת בגרושים. נדמה לי שאת אומרת בזה שאם הוא ימשיך, לא תהיה לך ברירה. החשש הוא שאם תגידי לו את זה, זה לא יועיל. להפך. זה יביא אותו לחשוד עוד יותר שאת לא רוצה אותו, ולכן לחשוד עוד יותר שאולי יש לך מישהו.אבל אם תציעי במקום זה ללכת ליעוץ זוגי, כי את לא רוצה להפרד, המסר שאת נותנת הוא שאת גם לא יכולה עם זה, וגם שאת רוצה להיות איתו בכל זאת. אני חושב שהוא יסכים. הוא ירגיש אולי שזה ייתן לו יותר שליטה על מה שקורה בזוגיות, ויותר מידע. אם במצב הנוכחי את לא עומדת, עשי זאת.