הבעל מתרחק? סיבות אפשריות ופתרונות
אישה במצוקה
לבלות יותר ביחד
⌄
מומחים יקר
ים,בעלי אוהב "לטייל" אחרי העבודה ולא ממהר הביתה. כל פעם יש לו עניינים אחרים. אינני רוצה ללחוץ עליו בטלפונים מציקים ומתחקרים אך הדבר גורם לי סבל ועלבון.אני מנסה לשכנע את עצמי שזה לא נורא הרי בסוף הוא חוזר הביתה ובסך הכול הוא תורם את חלקו אך בכל זאת קשה לי. אני מרגישה שהוא לא ממהר כי הוא לא נמשך אליי ואל הילדים כמו פעם ולכן הוא מעדיף חברה אחרת. איך אוכל למשוך את בעלי הבייתה ללא כפייה? אוסיף שאנו נשואים 17 שנים ויש לנו שני ילדים. שנינו עובדים ויש ביננו יחסי מין.
ד"ר אורן חסון
פינה של שלווה?
⌄
אשה יקרה,
קשה לי להעריך מה קורה לו. האם יש לו הנאות אחרות בחוץ (חנויות ספרים, בתי קפה, לראות חתיכות בשדירה או משהו אחר) שהוא ממצה לפני שהוא מגיע הביתה, או סתם נהנה מתחושת החופש, או שהוא מנסה להימנע ממשהו בבית (לחץ שלך, הקושי שלו בהתנהלות עם ומול הילדים, תחושה שאין לו פינה משלו כדי למצוא בה קצת שלווה שהוא זקוק לה, וכדומה). נסי לדבר איתו על כל אלה. אני יודע שזה לא בהכרח קל, כי לא בטוח שהוא ייפתח בקלות. אולי כי הוא לא בטוח שהוא יכול לעשות זאת איתך מבלי לקבל תחושה שהוא לא בסדר.ואם זה חשוב, ואתם לא מצליחים לפתור זאת לבד, לכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד להיפתח זה לזו מחדש. זה יכול לרענן את הזוגיות שלכם, וגם אם בהתחלה תרגישו שהמתח עולה, בסופו של דבר תהיה ירידת מתח ובניית אמון מחודש.