בעל מכה: מה לעשות?
קרן
בעיות בקשר
⌄
הי ד"ר חסוןאני שוב צריכה להתייעץ איתך, המצב עם בן זוגי נהיה יותר גרוע הוא התחיל לתת לי סטירות כבר קרו 2 מקרים כי הוא מאחר לי למרות שאני מודיעה לו מראש מתי אני מגיעה ולא איכפת לו להשאיר אותי לבד בחושך באיזור לא מוכר אז צעקתי עליו שהוא מזלזל בי והוא פשוט נתן לי 2 סטירות וזהו.ולא מספיק זהאני מתקשרת אליו ושואלת איפה הוא והוא אומר לי עוד דקה אני אצלך ומשקר פשוט ככה ואני צריכה לחכות לו.בנוסף הרבה זוגות סביבנו נשואים ועכשיו הנשים בהריון ואני מרגישה פחד כ"כ גדול וכמיהה כ"כ חזקה להיות גם בהריון ולא להרגיש שכולם מתקדמים ואני עדיין צריכה לחכות לתשובה מבן זוגי מה נעשה.האם כדאי לנו ללכת ליעוץ זוגי?[אני מתחילה ללכת לטיפול פרטני כי יש לי לפעמים כעסים שאני מאבדת שליטה ואני לא רוצה שזה יקרה אבל מצד שני אני גם לא רוצה שהוא יחשוב שהוא יכול לעשות לי הכל ואני בסוף תמיד ארדוף אחריו כמו שהיה עד עכשיו איך אני יכולה לא להתקשר אליו אחרי ריבים ראשונה כי לא משנה מי אשם תמיד אני מתקשרת ראשונהנא תשובתךתודה רבה
ד"ר אורן חסון
מי רוצה בעל מכה?
⌄
קרן יקרה,
ההמלצה המקובלת במקרה שלך, היא לקום, לעזוב ולא להסתכל אחורה. ההשפלות שאת סופגת הן ההתחלה, הסטירות הן שלב חמור יותר, ומכאן הדברים רק יחמירו. כך מקובל לראות את המצב, וכנראה בצדק, שכן בכל רגע שעוברים שלב מסויים והאדמה לא רעדה, סימן שאפשר להמשיך בו, וכשמתרגלים, עולים עוד שלב. כך שההמלצה המקובלת היא, עד כמה שיכאב לך לשמוע, לשכוח מיעוץ זוגי, לא לחכות לו, ולהתחיל לחפש שוב בן זוג חדש ומוצלח יותר.ואני מבין את הכאב שלך. את רוצה להיות כמו כולן, לממש את הכמיהה להריון ולתינוק, ולא להרגיש שאת מפגרת אחרי כולן. אבל את לא רוצה להיות עם תינוק ועם בעל מכה. אני שמח שאת הולכת לטיפול פרטני, כי בטיפול הזה את אמורה להתחזק, להבין מה אמור להיות מקומך בזוגיות ובחיים, ולא לתת שישפילו אותך. גם אם תחביאי היכן שהוא את הכמיהה שלך ותדחי את סיפוקה בשנתיים שלוש, עדיף כך מאשר לגדל תינוק עם אבא מכה. דברי על זה עם המטפל/ת שלך, והשתדלי לאמץ את עצמך ולבטוח בעצמך עד כדי כך שלא תרשי שישפילו אותך כפי שאת מתארת. זה לא מגיע לך, וזה לא מגיע לאף אחד אחר. חשבי היטב על החיים שמגיעים לך, והמחשבה הזו תקל עלייך שלא להתקשר אליו, לא ראשונה ולא אחרונה.