בעל אוכל בחוץ - מה הבעיה?

תאריך פנייה: 09.08.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
חני
תבשיל מהביל
09.08.2005 • 18:48

שאלה קצת שונה,אני נשואה +חמישה ילדים הגדול בן 17 הקטן בן שמונה חודשים.היחסים שלי עם בעלי מצוינים(ושלו איתי) וכן היחסים שלנו עם הילדים.בעלי עובד שעות רבות מחוץ לבית וברור כי הוא אוכל ''בחוץ''.לרוב הוא אוכל בחוץ גם לפני שהוא מגיע הבייתה, אני מאוד מרוצה מזה,והוא פנוי מיידית לילדים, הוא כבר לא רעב..חברה אמרה לי שזה מאוד לא בריא שהילדים לא רואים את אמא מגישה לאבא אוכל,ולמרות הנוחות של שנינו, בעלי חייב לוותר על מנהגו לאכול בחוץ לפני הגעתו הביתה,ושזה תופס גם אם הוא מגיע מאוחר ובמילא לאחר ארוחת הערב של הילדים,יש לציין שהוא אבא נפלא, מרגע שהוא חוזר הוא נטו עם הילדים, הוא אוהב אותם אהבת נפש והם ''מתים'' עליו. הזמן שלו עם הילדים זה הזמן שהוא הכי אוהב.האם יש אמת בדברי אותה חברה? האם הילדים ינזקו בטווח הארוך או הקצר בגלל שבעלי ,אבא שלהם לא יושב לאכול בבית?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
שיאכל היכן שהוא רוצה
09.08.2005 • 23:21

חני יקרה,
בעלך יכול לאכול בחוץ בלי לחץ. לפעמים דווקא הלחץ שלו להגיע הביתה עלול להשפיע על מצב הרוח שלו. ואתם אוכלים ביחד בודאי בימי שישי ושבת, אז מה בכלל הבעיה?לפעמים לא בריא להקשיב לכל מיני עצות של חברות. לא... בעצם לא אמרתי זאת נכון. תקשיבי כמה שאת רוצה, זה טוב שיש חברות, וזה טוב להקשיב להן כי בלי זה אין חברות, אבל לא בריא לקחת הכל ללב.ובאשר לתשובה של יפעת שהוסרה: יש בה גם משהו, שגם בכך שאמא מגישה ארוחה לאבא יש מסר (שובניסטי). אבל יש מקומות שבהם חלוקת התפקידים בבית היא אחרת, בין אם זה בגלל מסורת, ובין אם זה בגלל שהעומס על שני הצדדים שונה. אני בכלל לא רוצה להכנס לויכוח הזה, הוא לא מעניינו של הפורום, ולכן בדיוק מוסרות הודעות נוספות, כי איני רוצה להגרר לויכוחים. גם כך המאמץ שלי כאן הוא רב. ואגב, יפעת, אתגרים שובניסטיים לא עושים עלי רושם. :-)

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חני
שיאכל היכן שהוא רוצה
10.08.2005 • 16:28

המון תודות על התשובה המהירה.