בעיות תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 01.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
חוסר תקשורת
01.06.2014 • 15:02

שלום,
אני נשואה כבר חצי שנה עם אדם שהוא קשה מבחינת לתתכבוד ולהעריך(שני מושגים שכנראה לא קיימים אצלו והכי קיימים וחושבים אצלי) בעיקר את משפחתי (חלילה הוא לא מקלל או משהו כדומה) הוא או פשוט אוהב לעשות מה שנח לו בלי לתת יחס או תשומת לב לאנשים שהוא מתארח אצלם וזה מאוד פוגע גם בי וגם במשפחתי עד שזה מגיע לריבים וכמעט להתפוצצות.כמו כן הוא בנאדם שגם קשה עם עצמו לא נפתח לסביבה וזה מאוד מקשה.כשאני מנסה לדבר איתו הוא ניסגר או עונה בחוסר חשק לעניין,זה כבר הגיע למצב שאנחנו אבודים ולא יודעים מה לעשות ואיך להמשיך כדי שיהיה טוב יותר גם לו וגם לסביבה .אשמח לייעוץ תודה

ד"ר אורן חסון
להקשיב לו
05.06.2014 • 11:55

שני יקרה,
יש ביניכם בעיית תקשורת, וכנראה גם בעיית תקשורת בינו לבין אחרים, ואולי בעיקר עם בני משפחתך. איכשהו הוא כנראה מרגיש חסר אונים מולך ומול בני משפחתך, לא מצליח להסביר לכם מה הוא צריך ומה הוא רוצה, בשל התיסכול שלו הוא גם מתרחק ושם גבולות, ואולי גם מתעקש עוד יותר על הצרכים שלו "כי אם אני לא אדאג לעצמי, מי ידאג לי?"אבל נסי במקום להוכיח אותו, בעיקר להקשיב לו, כי הדרך שבה דיברת איתו עד עכשיו, גרמה לו להסתגר. הוא זקוק לאוזן קשבת, ואת צריכה להיות "המבוגר האחראי". יתכן מאד, אם תהיה לך מספיק סבלנות, שלאחר שיבין את רוצה את טובתו, ומבינה אותו מבלי להטיל עליו וכנגדו את הפגיעות באנשים אחרים, אז יוכל גם להקשיב, להתרכך ולהתפשר. אבל הוא יצטרך לעשות זאת בקצב שלו, ולא בקצב שלך.אם תצליחי לשנות בעזרת הסבלנות שלך את הדינמיקה ביניכם, יתכן שתגיעי למצב שבו לא תצטרכו עזרה מקצועית. אבל אם את מרגישה שקשה לך ושקשה לו, כדאי שתעשו זאת בקרוב, כי ככל שתחכו, כך המטענים וחוסר האמון גדלים, וזה יהיה קשה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083