בעיה אישית חוזרת - מה עושים?
מוטרדת
התעניינות צדדית בבוס
⌄
שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי מזה 7 שנים. מההתחלה דיברנו על חתונה ותמיד הקשר שלנו היה פתוח ועם תקשורת, פרגון, בעיקר מצידו ואהבה. ביחסים האינטימיים היו מורדות ועליות.בשנה האחרונה התחלתי לעבוד. מצאתי את עצמי מפנטזת על המנהל שלי. לאחר מכן הוחלף המנהל, ומצאתי את עצמי מפנטזת בצורה מסיבית יותר על המנהל החדש, עד כדי שאני מדמיינת בראשי איך ליצור סיטואציות לאינטימיות. הוא נשוי, ואני רואה עצמי נשואה ו"מודעת" לעובדה שלא יקרה דבר בינינו בין אם מצידי ובין מצידו.אך עצם העובדה שהראש שלי מתעסק בזה רבות ואני נמשכת לאופי של המנהל, לאו דווקא לחיצוניותו, מערערת אותי ומטרידה אותי מאוד.בהתחלה אמרתי לעצמי שזה טבעי ואני מחפשת סוג של ריגוש: משהו אסור- אולי הדמות הסמכותית והנשואה- שאינה כביכול בהישג יד מושכת אותי. וזה רק עניין שיחלוף.קרה לי בעבר שנמשכתי לגברים אחרים אך תמיד הייתה לי היכולת להתרחק מהם ובכך לשכוח מהם.אך עכשיו אין לי דרך להתרחק. והעבודה עם המנהל היא צמודה.גם איני מרוצה מהגוף שלי, וגם החבר מפרגן פחות.האם כל המשיכה והתעניינות נובעות מהדימוי העצמי שלי? האם אני רוצה להרגיש מושכת? האם חסר לי ריגוש ביחסים?האם הבעיה בי? או שהבעיה היא בזוגיות? איך אני יכולה לפנות לבן זוג?אני לא יודעת האם להניח שזה יחלוף או שעליי לנקוט בצעדים כלשהם?תודה,מוטרדת
ד"ר אורן חסון
דגם שמצביע על בעיה הדורשת טיפול.
⌄
מוטרדת יקרה,
עושה רושם שיש לך בעיה עם עצמך שאת צריכה להסדיר אותה. אני אומר זאת כי העובדה היא שזה קרה לך פעמיים ברציפות. אחרת הייתי אומר לך אולי "פנטזיה" שאת צריכה לשמור עליה במסגרת של פנטזיה, כי מימוש יהיה הרסני. גם לזוגיות שלך וגם למקום העבודה שלך. יתכן שהתדמית העצמית שלך היא חלק מזה.אני מציע לך ללכת לטיפול פרטני. משהו בהתנהלות שלך ובחשיבה שלך, ובבטחון העצמי שלך, נחלש. כדאי לעבוד על זה.