בניית נאמנות בזוגיות

תאריך פנייה: 11.01.2006 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
מה לעשות
שיקום אמון
11.01.2006 • 17:03

נכון.הכללים הם כעזרה ראשונה וכדי להראות מוכנות.מה עושים כדי לבנות נאמנות?

ד"ר אורן חסון
בניית נאמנות
11.01.2006 • 17:55

מה יקרה,
השאלה שלך היא בהמשך להתכתבות בינינו, 2 שאלות למטה.לשאלתך, כדי לבנות נאמנות, צריך לשקם את הרצון להיות עם בן או בת הזוג, ואיכפתיות כלפיו או כלפיה. זה מה שיוצר נאמנות, כי הצורך והרצון הזה הם שמסייעים הכי טוב להתגבר על פיתויים, והרי פיתויים קיימים בין אם נרצה ובין אם לאו. וככל שאת תשתכנעי לא רק שהוא רוצה בך, אלא גם שאכפת לו ממך, שהוא אמפתי לתחושות שלך, ושהוא מבין את רגשותייך ביום-יום שאת חולקת איתו, ושהוא לא ירצה להכאיב לך, יהיה לך קל יותר גם לתת בו אמון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מה לעשות
בניית נאמנות
11.01.2006 • 18:34

המון המון תודה על התשובות האים זה שהוא בגד זה בגלל שהוא לא רצה להיות איתי ,לא היה אכפת ממני וכו' או שסתם רצה גם מזה וגם מזה. למה שזה לא יקרה שוב?

מה לעשות
בניית נאמנות המשך
11.01.2006 • 20:41

גם מזה וגם מזה -אבולוציה, לא?איך לגרום לו שיהיה לו אכפת ממני יותר משלפני כן?וחוץ מזה אם זה רק בגלל שלא רוצה להכאיב לי אז הוא יכול להסתיר בעתיד יותר טוב. שוב המון תודה. התשובות מעולות.

ד"ר אורן חסון
להכניס אותו לסדר
12.01.2006 • 01:39

מה יקרה,
הוא בגד בך כי הפיתוי היה גדול מהחשש שלא לפגוע בך, והוא בטח שקלל בתוך זה גם את הסיכוי שתגלי. כדי שלא יבגוד, הוא צריך לדעת, קודם כל, שהוא לא רוצה לפגוע בך שוב, כך שפיתוי דומה לא יספיק כדי לגרום לו לבגוד. אבל בינינו? אין אפשרות לדעת שהוא לא יבגוד, והקשר בין בגידה קודמת לסיכוי לבגידה עתידית אינו גדול, ומרבית הגברים בוגדים בנשותיהם מתישהו במשך הנישואים, ובחברה שלנו, סביר שיותר ממחצית הנשים גם הן בוגדות בבעליהן, מתישהו, במשך הנישואים. זה נגד המוסכמות, וזה עוכר את הנישואים גם כאשר זה לא מתגלה, אבל אבל אם זה הרוב, הרי זה המצב הנורמלי. ולכן גם אין שום ערבות לכך שאת לא תחליטי לבגוד בו, בעוד 8 או 10 או 15 שנים. האם זו נחמה? – לא. האם זה גורם לך לרצות פחות להכניס אותו לסדר? – גם כן לא.ולכן אנחנו חוזרים לנקודה הקודמת: ככל שהחברות והשיתוף המעשי והרגשי שלו איתך חזקים יותר, כך הוא ירצה פחות לפגוע בך. ולכן, זה הכיוון הטיפולי הרצוי לשיקום נישואים.

בברכה,
מה לעשות
להכניס אותו לסדר
14.01.2006 • 21:13

אני חושבת שאני כן השתדלתי במשך השנים להיות שותפה איתו אך כנראה שויתרתי על השיתוף שלו במעשי וריגשותי.איך גורמים לו להיות שותף למעשי ורגשותי?דרך אגב אני חושבת שהוא גם קורא את ההתכתבות שלנו.

ד"ר אורן חסון
לדאוג לשלומך הנפשי
15.01.2006 • 00:28

מה יקרה,
כדי להפוך אות לשותף שלך, וכדי ששלומך הנפשי יהיה חשוב לו, הוא צריך ללמוד להקשיב לך, ואת ללמוד לדבר אליו. הוא צריך להאמין שגם הוא ירויח מזה, ואני לא בטוח שזה מה שהוא חושב כרגע, הן במודע והן שלא במודע. אתם הרבה שנים ביחד. זה תהליך שאם לא למדתם אותו עד היום, יכול להיות שתצטרכו יעוץ זוגי כדי ללמוד אותו.

בברכה,