בניית אמון בזוגיות: התמודדות עם חרדות

תאריך פנייה: 19.02.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נתוש'
בוגד בי? לא בוגד מבולבלת מאד
19.02.2014 • 15:47

חברה מהעבודה גילתה כי בעלה בוגד בה ועירבה אותי בכל התהליך שלהמאז אותו היום חיי הישתנו אני מפחדת שגם אצלינו זה יקרה , אני מוצאת את עצמי עוקבת אחרי בעלי ולא נותנת לו מנוח.חשוב לי לציין שהזוגיות שלי מאד טובה , יש בנינו תיקשורת טובה, יחסי מין מצויינים והמון קירבה.גיליתי כי בעלי התכתב עם משהי מהעבודה בווצאפ והתחלתי באופן קבוע להציץ לו בטלפון הסתבר שהיו הודעות שראיתי והוא פשוט מחק אותם.ההודעות שהספקתי לראות היו סתמיות לחלוטין אך עדיין לא מבינה למה היה צריך למחוק אותם.מאחר ואיני רוצה שבעלי ידע כי אני מחטטת לו בנייד נמנעתי מלשאול אותו והמשכתי הלאה.המיקרה הזה מאד מציק לי מאחר ואינני יודעת האם הוא מוחק הודעות נוספות שלא נפלו ליידי .שוחחתי עם בעלי על הנושא בצורה מאד עקיפה והוא אמר שלדעתו מי שמוחק את כל הודעות של אותו איש קשר יש לו מה להסתיר והוא בטוח בוגד וכשנישאל מה דעתו על מחיקת חצי מההודעות אמר שיכול להיות שלא רצה שיראו אבל עדיין זה לא בסדר.חשוב לציין כי הטלפון הסלולארי גם שלי וגם של בן זוגי מונחים על השידה מהרגע שאנו מגיעים הביתה ואיננו מסתירים אותו אחד מהשני כך שכל אחד מאיתנו יכול לקחת לבן זוג את הנייד כרצונו.אני מוצאת את עצמי ללא מנוחה כל הזמן מוטרדת ולא יודעת מה לעשות.כל הזמן מיתעסקת בשאלה האם הוא בוגד בי ועם מי הוא מתכתב עכשיו כשהוא מחובר.אשמח לשמוע את דעתך

ד"ר אורן חסון
מסלול נכון של בניית אמון
20.02.2014 • 23:38

נתוש יקר,
נכנסת לחרדות. העניין הוא שאת משלמת כרגע את מחיר הצורך שלך לוודא מה קורה לו ומה הוא חושב, והכנסת את עצמך למצב שבו מה שלא תעשי לא יהיה טוב. האמירות שלו בעניין מחיקת הודעות, נראות נחרצות למדי, מה שמפחיד אותך אולי עוד יותר. אלא שבאמת ייתכן שאם תגידי לו שראית את מה שראית, ושהוא מחק, הוא יגיד לך שאת הוזה. אני לא אומר שזה יקרה, אני אומר שהכרתי מקרים שזה מה שקרה. זו התחלה לא טובה.ייתכן גם שהוא יעשה משהו אחר, וייתוודה, ויגיד שאת צודקת, שהוא התכתב עם מישהי ללא כוונות זדון (ומהו "זדון" במקרה הזה זו שאלה נפרדת), ושלמרות מה שאמר, כל כוונותיו היו למנוע סיפור (מתח) ביניכם. ואולי - שאת צודקת, ושהוא לא היה בסדר, והנה, מכאן והלאה את יכולה לראות את כל החשבונות שלו באופן גלוי בכל רגע שתרצי, כי השלווה הפנימית שלך בקשר איתו חשובה יותר, ואולי גם שהוא מבין את החרדה שקפצה עליך בשל הסיפור של החברה שלך.את מכירה אותו, ואולי תוכלי לנחש מה יגיד. לי זה קצת קשה.אבל - אני מכיר את הסיפור שלך באופן חלקי. אני יודע שאת כרגע בחרדות בנושא הזה, ושיכול להיות שאת מצרפת חלקי סיפור למשהו שאולי מעבר למה שקורה באמת. אני לא יכול לדעת. אני מבין שהנושא מציק לך מאד מאד. אולי כדאי שתתחילי בטיפול פרטני אצל מי שעוסק גם בייעוץ זוגי. אולי כל מה שאת צריכה זה קצת פרופורציה, ולרדת מהחרדות. ואם תגיעו למסקנה שכדאי לערב את בן זוגך במחשבות שלך, לעשות את זה או לבד או בעזרת היועץ שלכם, ולהכין את הדרך שבה תעשי זאת כך שלא תגרמי גם לנזק נוסף ביחסים ביניכם, אלא שתעלו על מסלול נכון של בניית אמון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083