בן מפונק: מה לעשות?
סתווית
יחסי אם ובן
⌄
שלום
לך!יחסי בן זוגי (אנחנו חצי שנה ביחד) שהוא בן 34 לבן אמו שהיא בת 65 פלוס (הוא הבן זקונים) יש יחסים לדעתיח מאוד תלותיים כאשר היא ממאנת לשלוט ולדעת את כל דרכי שליטתו בחייו שלו כאשר היא בטוחה שהוא לא יודע מספיק מה טוב בשבילו והוא מנגד נותן לה לבחוש בקערה לא מתנגד הוא נהנה מהיתרונות כמו שינה אצל ההורים (יש לו עוד חדר שם ודירה שיושבת ריקה כי לא מתאים לו להיות לבד. או חברה או הורים), כביסה, אוכל. ההורים הם פנסיונרים ונותנים לו תשומת לב כאילו הוא בן 3. לא מזמן הוא היה חולה ואמו ביקשה שהוא יבוא לישון אצלם כי כך היא תוכל לטפל בו והוא ישן כמה שעות במיטה שלהם כי שם יותר נוח לו. הצד השני שלו שהוא מאוד' מצליח בעבודה- יש לו תפקיד אחראי והוא בכלל אדם מאוד עצמאי אם זה בבישול, החלטות קשות בעבודה או כל דבר אחר. אמא שלו ממאנת לשלוט בו. פעם אחת היא ניסתה לנהל לנו את הדרך היכן נגור וכו'. לא אמרתי לה כלום אך ביקשתי ממנו (לאחר שהסברתי לו בנחת) לשים את הגבולות איתה בנושא שלנו ושאנחנו מסוגלים לקחת החלטות לבד. הוא הסכים איתי ואמר לה זאת ובי כביכול היא לא נכנסת לשיחה לעומק בדברים האלה כי הצבתי לה גבולות. אז בינתיים אני מסתכלת מהצד ורואה שאם הוא לא ישנה את דרכו עם הוריו זה ייפגע במערכת יחסים שלנו בעתיד. מצד שני אני אומרת לעצמי שכל עוד זה לא פוגע בי ואנחנו מתקשרים נפלא ולוקחים החלטות ביחד בלבד זה בסדר. אבל התלות שבו בהם אולי תעשה לנו לא טוב. אשמח לדעת את דעתך בעניין?חשוב לי לציין שאני בת 27 ומגיל מאוד צעיר אני לא בבית וביני לבין אבי (אמי נפטרה לפני כמה שנים) יש יחסים מאוד לא תלותיים ובריאים מהבחינה שלכל אחד יש את החיים שלו, לו כהורה ולי כילדה שלו. תודה מראש!
ד"ר אורן חסון
בן מפונק
⌄
סתווית יקרה,
אני מניח שאת מבקשת לומר שאמו ממאנת להפסיק לשלוט בו, ולא ממאנת לשלוט בו. אבל לפי התאור שלך, אין לך מה לדאוג יותר מדי. בן זוגך עושה רושם שהוא גבר עצמאי ואחראי, שסתם בן שאוהב מדי פעם להתפנק אצל אמא. זה בסדר שאת עוקבת ושמה גבולות, וכפי שאת מספרת, הרי כשאת עושה את זה, הוא מסכים איתך ויודע לשים לה את הגבולות. אז את יכולה להוריד לחצים, ורק לשים אצבע על הדופק בעניינים החשובים.
סתווית
תודה רבה!
⌄
ד"ר אורן חסון
איך למצוא יועץ זוגי
⌄
מירה יקרה,
והרי זה תלוי גם במקום המגורים.יעוץ זוגי אפשר להשיג דרך קופת-חולים, תהליך שהוא זול יותר, אבל תבדקי מה מצב התורים. אפשר גם למצוא בדפי זהב באזור מגורייך, ואפשר לחפש ב- google באינטרנט.