בן זוג שלא מודה בטעות - מה עושים?
סיגלגל
מטיל את האשמה עלי
⌄
איך מתמודדים עם גבר שמטיל את האשמה בכל דבר גדול כקטן על האישה ללא קשר מי באמת אשם??אנו נשואים 5 שנים הבעייה צצה כמעט מתחילת הנישואין, בהתחלה חשבתי שבאמת אני אשמה בכל, אח"כ הבנתי שפשוט נוח לו יותר להטיל אשמה על אחרים מאשר להודות שהוא טעה ולהתמודד עם זה, או שזה סתם עניין של אגו שהוא תמיד צריך להיות בסדר, אבל בכל זאת צריך למצוא אשמים...כשהבנתי שאני באמת לא צריכה להיות אשמה בכל התחלתי להגיב וזה קצת עזר אבל בכל זאת בכל מקרה קטן אוטומטית האשמה זו אני, מה עושים?
ד"ר אורן חסון
לצאת מהמשחק הקרוי: "מי אשם?"
⌄
סיגלגל יקרה,
כנראה שקשה לבן זוגך להודות בחולשות. ואולי זו פשוט דרך שעבדה עבורו כל החיים, ועד עכשיו היא סללה בפניו הצלחה עם כל מי שמספיק קרוב אליו כדי לריב. ועכשיו פתאום את באה במפתיע ורוצה לשנות את זה. כי להודות בטעות זה אומר שהוא צריך לעשות משהו אחרת, שהוא צריך לעשות יותר, שאולי גם בפעם הבאה את עלולה להאשים אותו בטעות, מה שאומר שהמחיר של להודות עכשיו בטעות שלו יגדל עוד מאוחר יותר. שינוי כזה שאת רוצה לעשות, אינו כלול בתוכניות של חייו. לכן, את לא צריכה לצפות שהוא יעשה שינוי אסטרטגי גדול כל כך בקלות רבה כל כך.את יכולה לנסות להעביר את הפסים מ"אשמה" לדברים ענייניים: מה צריך לעשות כדי לתקן, מה צריך לעשות כדי שלא לחזור על טעויות, ומה צריך לעשות כדי שדברים יהיו עוד יותר טובים מכפי שהם. תצאי את מהמשחק הזה הקרוי "מי אשם?", כדי שלא יהיה לו עם מי לשחק בו. דברי איתו על תכלס.ואם יהיה לך קשה להתמודד עם זה לבד, ולא תהיי מוכנה להשאיר את המצב כמות שהו, יעוץ זוגי יוכל לעזור.