בן זוג מיואש: מה עושים?
המיואשת
יחסים
⌄
שלום,
לפני כשנה וחצי גילינו כי יש לנו בעיות פוריות (בעיית זרע) , מאז בעלי מתרחק ממני, לא מוכן לדבר על נושא ואף מעלה גירושין בהזדמנויות רבות.תמיד הוא היה אדם סגור, אולם ידעתי איך לדובב אותו. כעת לאחר 9 שנות זוגיות (מתוכן 3 שנות נישואין) אני מרגישה חסרת אונים.הוא אף ממעט לקיים איתי יחסי מין.(דבר שלא היה אופייני לו בעבר) ופשוט קובר את עצמו בעבודה.ניסיתי כמעט כל דרך אפשרית שאני מכירה לנסות ולגרום לו להתמודד עם המצב אולם נראה ששום דבר לא עוזר. אני אוהבת אותו מאוד אבל מתחילה לאבד את הכוח לשמור על הזוגיות שלנו.אודה לך מאוד אם יש לך איזושהיא המלצה עבורי.
ד"ר אורן חסון
פוריות ובטחון עצמי
⌄
מיואשת יקרה,
בהחלט יכול להיות שבן זוגך איבד בטחון עצמי, ובעיקר בכך שאת רוצה להמשיך ולהיות איתו, כשהוא לא יכול למלא את תפקידו בהבאת ילדים. יכול להיות שהוא חושב לעצמי: אשה צעירה ומוצלחת, היא רוצה משפחה וילדים, אז מה יש לה לעשות איתי? יכול להיות שזה מביא אותו לריחוק ממך, כהכנה לקראת האפשרות שתודיעי לו על פרידה. אבל יכול גם להיות שהוא אפילו "אבירי" יותר, והתחיל לחשוב על פרידה ממך "למענך", וכדי שלא לעמוד בדרכך למשפחה. או ששני הדברים הללו משחקים אצלו תפקיד במקביל.הוא צריך לקבל ממך הרבה חיזוקים, ואת זה אפשר לעשות על-ידי פתיחות. אם את לא מצליחה ליצור אותה, נסי ייעוץ זוגי.