בן זוג מופנם וסגור: איך להתמודד

תאריך פנייה: 01.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עינת
איך מתמודדים עם שתיקות
01.10.2006 • 12:37

אני ובן זוגי היינו יחד 4 שניםעם כל האהבה וכל ההתאמה בינינובין בני זוג צריכות להיות שיחות מדי פעם לשחרר לשתף להתלונן וכו' אנחנו זוג צעיר בשלבי התפתחות כלכלית,נפשיתהבן זוג שלי אף פעם לא עושה את זה איתיאני כבר הייתי שואלת לפעמים, אנחנו בסדר?יש לך משהו לומר לי?משהו מפריע לך? תשובה מיידית תמיד הכל בסדרואם מישהו כבר יוזם שיחה זו אניכל הזמן שתיקות גם אם אני מתלוננת הוא שותק ומוריד את הראש ולא מגיב ממש מונולוגאנ מרגישה כל הזמן שהוא מטאטא מתחת לשטיח, את מה שהוא מרגיש איך אפשר?כי אני לא בנאדם קל ובטוח שיש לו מה לומר ליאיך מתמודדים אם אדם שמפנים הכל ולא משתף אפשר לפתח זוגיות בריאה בצורה כזאת?זה מפחיד כי היום אחרי 4 שנים אנחנו לא ביחדהשתיקות שלו הרחיקו אותנו עד שאני פשוט הרגשתי כבר לא שייכת לא קיימת יודעת שמשהו מפריע לו אך הוא לא דיברוהיום אחרי 4 שנים הוא הוציא לי "מגילת אסתר" של תלונותוהחליט שהוא רוצה להיות לבד, אני אוהבת אותו אהבת אמתורוצה להתחתן איתו אבל מפחדת מהטבע הזה,גם אם נחזור הוא לעולם לא יילך לייעוץ הוא אנטיאז מה עושים?

ד"ר אורן חסון
מתמודדים עם הלחץ שלך, במקום.
02.10.2006 • 23:51

עינת יקרה,
הקושי בבן זוג מופנם וסגור הוא שאת באמת לא מקבלת מידע רלוונטי. הקושי השני הוא שאת נכנסת כתוצאה מזה ללחץ, ומלחיצה אותו. הסיבה הראשונה עלולה לגרום לך לאבד בטחון, להיפגע וללכת, והסיבה השניה יכולה לגרום לו להרגיש לחוץ ולעזוב. אם הוא לא יילך לטיפול, הוא ימשיך להיות סגור. יש סיכוי שתלמדי לפתוח אותו לשיחות, אבל את צריכה עזרה מקצועית (גם להגיע אליה לבד), והיא לא מבטיחה הצלחה. כך שאת צריכה לקחת את זה בחשבון, ולהחליט אם מתאים לך כך, ולקבל את זה כפי שהוא, כי אם תלחצי אותו הוא יעזוב שוב. אם את לא מסוגלת, חפשי לך בן זוג שיתאים לך יותר. וכל זאת אם בכלל תחזרו להיות ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083