בן זוג לא מחמיא? טיפים לשינוי
דלית
בעל שלא מחמיא
⌄
עברתי שינוי דרסתי במראה החיצוני רזיתי 8 ק"ג תספורת חדשה איפור שמעולם לא הייתי מתאפרת בגדים יפים כל זאת נעשה בעקבות התעוררות שלי לאחר שתפסתי את בעלי בוגד בי.היינו ביעוץ זוגי הוא ממשיך בטיפול פסיכולוגי, המצב ממש השתפר.אך עדיין יש דברים שמפריעים לי.כל יום אני מקבלת מאנשים מחמאות על המראה החדש וכולם שואלים אותי מה בעלי אומר שיש לו כזאת חתיכה בבית.אין לי תשובה בעלי פשוט לא מחמיא לי, אמרתי לו שזה מפריע לי הוא טוען שקשה לו הוא משתדל שזה יבוא לו טבעי להחמיא, לפרגן ,לעודד.יש לו בעיות עם עצמו, קשה לו להביע רגשות כולל מחמאות.אני מבינה אבל קשה לי עם המצב כשאני יוצאת מהחדר אחרי שהתלבשתי והתאפרתי יש לי תמיד בראש איך הוא יגיב מה הוא יגיד.וכל פעם אני מתאכזבת שהוא לא אומר כלום.לפעמים אני שואלת אותו אם יפה לי ככה, הוא תמיד עונה "כן" וזהו.אציין שגם שנראתי כמו סמרטוט רצפה הוא לא עודד אותי להראות קצת יותר נשית.האם הבעיה אצלי שאני צריכה חיזוקים ממנו?תודה.
צביה
בעל שלא מחמיא
⌄
אני ירדתי 44 קילו ובעלי לא אמר מילה, גם אותי שאלו "מה אמר בעלך " ולא ידעתי מה להגיד. זה מאד מביך ואני מאד מבינה אותך.
ד"ר אורן חסון
להשקיע כדי למשוך את תשומת לבך
⌄
דלית יקרה,
יכול להיות שבן זוגך מרגיש כפוי לתת לך מחמאות (כפוי גם בגלל הבגידה, וגם בגלל שאת דורשת את זה ממנו), ושזו אחת הסיבות לכך שהוא מתקשה בזה. הוא גם מקבל את המסר, ממך, שאת מתאמצת בשבילו, אפילו שבגד בך, ולכן, את המסר שהוא מאד חשוב לך, ושלכן הוא לא צריך להתאמץ. נסי, למשך חודש, את התרגיל הבא, וראי מה קורה. במקום להתאפר ולהתלבש לפני שאת פוגשתאותו, עשי זאת לפני שאת פוגשתאחרים. בלי פוזות מיותרות, ובלי לדבר על זה. רק לעשות. כלומר, כשאת הולכת לעבודה, כשאתם יוצאים ביחד לפגוש אחרים. זה לא אומר שאת צריכה להזניח את עצמך כשאתם לבדכם, אבל להפחית את המינון לפחות מספיק כדי שירגיש בהבדל. אולי אז הוא יבין שהוא צריך להתאמץ כדי למשוך את תשומת לבך.