בן זוג חדש לאם - התמודדות
אנה
חמותי-המשך
⌄
גם בעלי מבין שזה לא עניינו. הוא השלים עם זה שהחבר שלה גר בבית שלה ושל בעלה המנוח. אבל הוא לא מוכן להכניס את החבר החדש למשפחהשלנו. הוא לא רוצה לבלות איתו בחג, הוא לא רוצה שהחבר ייכנס אלינו הביתה. וזה נראה לי לגיטימי: בעלי לא אומר לחמותי עם מי לבלות, אז גם שהיא לא תגיד לו.אבל היא תמיד עושה רק מה שהיא רוצה ולא מתחשבת באף אחד.
ד"ר אורן חסון
לקבל את בן זוגה החדש של האם
⌄
אנה יקרה,
ראי... גם בן זוגך הכניס אותך למשפחה של אמו, ולארוחות חג, מבלי לשאול אותה אם זה מתאים לו או לא. היא ניסתה בודאי להתאים אותך, כמו את כל החתנים והכלות, אל המשפחה, ולקבל אותם ואותם (אם יש כאלה) רק משום שבן זוגך החליט שאת מתאימה לו. כך נוהגות מרבית החמות. היא לא אמרה לו, כך אני מקווה, שלא לקבל אותך, ולא ניסתה לומר לו, כך אני מקווה, שיבוא לבדו אליה לחגים, לכנסים משפחתיים, בלעדייך. זו ההשוואה הנכונה. כפי שהיא קיבלה אותך, בלית ברירה ואולי ברצון אל תוך המשפחהשלה, וכך גם מגיע לה, כאשר היא מביאה את בן זוגה אל המשפחה. אין שום סיבה נראית לעין, שהוא, כבן זוגה של אמו, יהיה מנודה. אני מבין את הכאב שלו, אבל הוא צריך ללמוד להיות נדיב כלפיה, ולקבל את בן זוגה, ממש כפי שהיא קיבלה אותך, ולפחות, כפי שחמות אמורות לקבל את כלותיהן וחתניהן. למרות הכאב הכרוך בזה.