בן זוג ותחושת הזנחה

תאריך פנייה: 21.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
כעס על בן הזוג
21.09.2005 • 11:07

לד"ר אורן חסון, שלום רברשמתי לך השבוע על הכעס והשנאה הפנימית שיש לי לבן הזוג שלי, שאותו אני אוהבת מאוד ומשם גם נובע הכעס.הרי אי אפשר לאהוב אדם שלא אכפת לך ממנו ושלא חשוב לך.אני ירשום לך שוב את הרקע, שנינו צעירים אני בת 22 והוא 26, הוא עצמאי והעבודה נורא חשובה לו, אני מאוד מעריכה אותו על כך, שהוא רציני ואחראי וחרוץ, הוא משיג בדר"כ את המטרות שהוא מציב לעצמו.אך רוב הזמן הראש שלו שקוע בכסף ובעבודה, כל ערב אנחנו ישנים ביחד, אבל אנחנו רק ישנים.הוא מגיע סחוט מעבודה וישר נרדם, אני מחכה לערב בציפייה לראות אותו להיות איתו ומתאכזבת כל יום מחדש. היה לי יום הולדת, הוא לא קנה לי כלום ולא עשה לכבודי דבר.כי זה לא התאים עם העבודה שלו ולא הסתדר, הוא הבטיח לי חופשה אבל ביטל יום לפני כי היה חייב לעבוד, מפה לשם אני מפתחת כעס אליו ורק עוקצת אותו מתוך כאב ולא מתוך רוע, אני רוצה תשומת לב וחום ואהבה ממנו.הוא לא מבין למה אני לא בוטחת בו, יש לי כל הזמן חלומות שהוא לא מתייחס אליי ובוגד בי, אני מנסה להסביר לו שאלו הפחדים שלי ושהוא באמת לא נותן לי יחס, זה שהוא ישן לצידי לא נותן לי את החום שאני צריכה.אולי אני מצפה ליותר מידיי....?!אנחנו רק בתחילת החיים שנינו צעירים ואנחנו עושים סקס פעם ב... כי הוא עייף ואין לו זמן או כוח.מה אני עושה???אתה חושב שאנחנו צריכים טיפול זוגי?אני לא רוצה לאבד אותו ואת הקשר, אבל במקום שהקשר יישמח אותי וייתן לי אנרגיות הוא רק לוקח ממני ומעציב אותי, אני לא מבינה, אולי אני לא שווה מספיק בשביל שיתן לי יחס.אני מצטערת על המכתב הארוך, תודה על התשובה במכתב הקודם.יום טוב ותודה מראש!שרון

ד"ר אורן חסון
קל יותר להחליף בת זוג, מאשר מקצוע
22.09.2005 • 00:14

שרון יקרה,
הנה, בתוך שבוע, את כותבת לי סיבה שניה לכעס ולשנאה כלפי בן הזוג שלך. נכון שסדר היום וסדר העדיפות שלכם שונה, אבל זו אינה סיבה לשנוא אותו. זו כן סיבה להתאכזב. את מנסה להשיג ממנו תשומת לב, חום ואהבה, ואת מגלה שאת שנייה בסדרי העדיפות שלו. הקיום, היוקרה והמעמד שלו, חשובים לו יותר מהזוגיות שלך.אם כך, את בדילמה. הוא בתחילת דרכו המקצועית, הוא עובד קשה והוא מרגיש חייב להשיג מטרות מקצועיות מסויימות, כדי לוודא שיוכל להגשים משהו בחייו (קיום, יוקרה, מעמד ונוחות). אם הוא יוותר על זה, הוא עלול להפסיד את זה, ואולי גם ירגיש שייקשה עליו, בתנאים כלכליים ומעמדיים קשים יותר, גם להשיג לעצמו אשה טובה. אם הברירה היא את או המקצוע שלו, קרוב לודאי שהוא יוותר עלייך, כי הרבה יותר קל בגיל הזה להחליף אשה מאשר מקצוע. אני לא כותב את זה בציניות או כדי לפגוע בך, אלא כדי להצביע לך על עובדת חיים, שמשפיעה על החלטות. הדילמה שלך, אם כך, היא להחליט אם זה מתאים לך או לא. את יכולה לנסות ולשנות דברים, אבל זה כנראה יבוא רק בהדרגה. ואם תלחצי, זה אולי לא יהיה כלל. אבל נסי להסביר לו שפסקי זמן שהוא יכול לקחת לעצמו כדי להיות איתך, מדי פעם, חשובים לך מאד, ושינסה להכניס גם אותם לקדימות גבוהה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083