בן זוג וחבר - מה עושים?
אנה
חמותי והחבר החדש
⌄
לפני שנה וחצי חמותי התאלמנה ולפני כחודשיים היא התחילה לצאת עם חבר די קרוב של בעלה המנוח. הם כבר עברו לגור ביחד, בדירתה.בעלי מאד לא מרוצה מהעניין. הוא התרגל שלאמו יש מישהו, אך הוא לא מוכן להכניס אותו למשפחה. לדוגמה, הוא לא מוכן שהיא תבוא איתו אלינו בחג. בעלי אמר את זה לאמא שלו, כך שהיא יודעת שאם היא תביא אותו, יש סיכוי טוב שבעלי לא ייתן לו להיכנס לדירה.אני מפחדת שחמותי כן תבוא אלינו לחג, יחד עם החבר (היא תמיד עושה מה שבא לה ולא מצליחה להבין למה בעלי לא מקבל אותו) ואז יהיה פיצוץ.מה אני יכולה לעשות? אני מבינה את בעלי ולא אנסה לשכנע אותו לשנות את דעתו. אבל אולי יש עוד משהו שאני יכולה לעשות?
ד"ר אורן חסון
אושר זה דווקא דבר טוב, לא?
⌄
אנה יקרה,
זה יפה שאת מבינה את בן זוגך, אבל גם, עד כמה שזה מפריע לו, לא עניינו אם יש לה חבר או לא, ומה היא עושה איתו. אלה הם חייה, וזכותה לחיות את חייה ולנסות להיות מאושרת בדרך שהיא יודעת. כבן טוב, הוא לא אמור לגזול ממנה פיסות אושר שהיא יכולה להשיג. מקסימום, יהיה פיצוץ. אולי זה לא כל כך רע? שני הצדדים אולי ילמדו מזה משהו. ואולי, במקום ללמוד משהו, דווקא יתחפרו בעמדותיהם עוד יותר, וכך, לפחות, ילמדו לקח – שכואב לפגוע בבן משפחה.