בלבול בזוגיות: מה אתם רוצים?
ללה
בעיות זוגיות
⌄
אני נשואה כ-10 שניםעם שני ילדים בני 9 ו-5אני חיה עם בעלי כמו עם זר ולא מקיימים יחסי מין כבר 6 שניםאני מרגישה אותו כמו אויב, רבים כל הזמן והילדים באמצעאני עדיין אוהבת אותו ובצד שני אני רוצה להפסיק את הסבל הזהאבל אין לי את הכח רצון ונפשיקשה לי מאוד ולפעמים חושבת על התאבדותמה לעשותאיך להחליט ???לא יודעת איך להכין את הילדיםלמה זה קורה לנו ??יש לנו רק נקודה משותפת זה שלא רוצים להתגרשהאם זה הצד הנכון ?
ד"ר אורן חסון
לדעת מה רוצים
⌄
ללה יקרה,
אולי חלק מהבעיה היא שאתם חיים, שניכם כנראה, ברגשות מעורבים. את מרגישה אותו כמו אוייב, אבל את גם אוהבת אותו. אין לך הכוח הנפשי להיות ביחד, ואת חיה עם בעלך כמו זרה, והנקודה היחידה המשותפת לכם היא שאתם לא רוצים להתגרש. את רוצה להכין את הילדים, אבל לא ברור לי למה, לזה שתתאבדי והם יישארו בלי אמא, או לזה שתתגרשו? עושה רושם שאת מבולבלת מאד כרגע בין נטיות שונות, וכנראה גם בן זוגך, והצורך המיידי שלכם הוא להבהיר לעצמכם מה אתם רוצים. עשי לך רשימה, ללה. רשימה של הסיבות שבגללן את רוצה להפרד, ורשימה של הסיבות שבגללן את לא רוצה, ותתחילי ללמוד אותה לעומק. אשמח גם אם תכתבי את שתי הרשימות כאן, ונראה מה הן אומרות.
ללה
לדעת מה רוצים
⌄
אני רוצה להפרד:אין לי חיים אינטימיים 6 שנים - גם לא חיבוק-ליטוף-נשיקהאני מקבלת מבעלי רק: השפלה, ביקורת, עוקצנות, חוסר חום-אהבה ופרגוןהוא לא מקבל אותי כמו שאניהוא לא אוהב את משפחתיאני מרגישה בודדה כל הזמןאני בוכה כל הזמן ללא סוף ומדוכאת (לוקחת טיפול)הוא יעדיף לקחת כל צד חוץ משליהוא אומר שאני אשת זבל, אין יותר גרועה ממני ושהוא לא אוהב אותיהוא אומר שאני מגעילה אותו ושבחיים הוא לא יתקרב אליאני לא רוצה להפרד:לא מעוניינת במעמד של גרושהבגלל ההרגשה של הילדיםיש לי עוד רגשות אליו
ד"ר אורן חסון
טיפול
⌄
ללה יקרה,
מאחר שלקח לך זמן לענות, התשובה שלך עברה דף, ולא ראיתי אותה.קראתי את רשימת ה"אני לא רוצה להפרד" שלך, וראיתי שם רשימה של פחדים:"לא מעוניינת במעמד של גרושה" - התדמית החברתית שלך. תדמית לעומת חיים אומללים בזוגיות שלך. ואני שואל את עצמי - מה בחינוך שגדלת איתו גורם לכך שהאופן שבו את נראית בעיני החברה כל כך חשוב לך? ואולי - מי מהסובבים אותך מצליח לשכנע אותך שהתדמית של "גרושה" היא אסון? ואולי את חושש מהודאה בכשלון הנישואים? והרי הנישואים שלך כושלים. אולי כדאי שתתחילי לומר זאת לעצמך. הנישואים שלך כושלים. די לקרוא את רשימת ה"אני רוצה להיפרד" שלך כדי להבין את זה."בגלל ההרגשה של הילדים" - נראה לי יותר שאת מעבירה אל הילדים שלך את הפחד שלך מתדמית גרועה של "אשה גרושה" ו"ילדים להורים גרושים", ושלכן הם ירגישו רע. האם את מעדיפה שהילדים שלך ילמדו שלהתייחס אליך באופן משפיל זה דבר תקין? האם את מעדיפה שהם ילמדו שכך צריכים להיות יחסים זוגיים? האם את מעדיפה שהילדים שלך ילמדו ממך להרכין את הראש ולספוג? האם את חושבת שההרגשה של הילדים שלך טובה יותר כשהם רואים את היחסים הגרועים שקיימים בין ההורים שלהם?"יש לי עוד רגשות אליו" - גם זה, ללה, נראה לי כתוצאה של פחדים. את פוחדת שאף אחד אחר לא ירצה אותך, ולכן את תלויה בו. הפחדים שלך הם שכובלים אותך אל בן זוגך, והם שנותנים לך את האשליה שיש לך רגשות כלפיו. יש לך רגשות כלפיו - של פחד, וחשש, ותסכול, ושל תלות - כי את חושבת שהוא הגבר היחיד שיש לך. אהבה יוצרת תלות, וגם פחדים מלהיות לבד יוצרים תלות, ולפעמים אנחנו מבלבלים אותם זה בזה. בדקי את עצמך, ללה.מאד מאד קשה לך איתו, ואת פוחדת לעזוב אותו בשל כל הסיבות האלה. לא הזכרת את הפחד מקשיים כלכליים, שאולי גם הוא קיים ואופייני למצב שאת מתארת. אני לא יכול להחליט בשבילך מה הכי טוב בשבילך לעשות, אבל אין ספק שכדי לעשות את צריכה להתחזק. את כותבת שאת בטיפול - זה הצעד הנכון. דברי עם המטפל שלך גם על ההתכתבות הזו שלנו, על המכתב שלך ועל המכתב שלי. אולי הוא יסייע לך להתחזק כדי לעשות את הצעד שיהיה נכון לך בתנאים שלך, ואולי גם בקצב שלך.
לב חלש
בעיות זוגיות
⌄
אני גבר ואני נשוי 7 שנים עם 3 ילדים. אני גם חי עם אשתי כמו זרה ולא מקיימים יותר מדי יחסים. אצלי הבעיה הפוכה. אני רוצה להתאבד. אשתי רואה בי אדם ילדותי שמשתטה עם הילדים, ואומרת שלילדים אין דמות אב. היא חושבת שאני עושה לה דווקא כל הזמן, ומתווכחת איתי על כל דבר, כך שבסופו של דבר אני חייב לעשות תמיד מה שהיא אומרת ולא הפוך. אני עוזר לה, מנסה לדבר איתה, אבל הסיפורים שאני מספר לה מעצבנים אותה. לא בגדתי בה אף פעם. אם מישהו ידבר איתה - בעצם יחשוב שמדובר על מפלצת, וכיוון שיש לי לב חלש ואני חושב שאני טוב ודרכה אני מתואר כמפלצת, אין לי טעם לחיים, וכל הזמן אני חושב שאם מישהו יעשה לי טובה וידרוס אותי - אגיד לו תודה. אני טוב.ואני לוקח טיפול פסיכולוגי, גם כן, כי אשתי אמרה שאני צריך............
אסשס
בעיות זוגיות
⌄
שלום
את שמי אני לא מפרסם את שמי אבל להורי יש את אותה הבעיה אני לא יודע מה לעשות אני כמו המבוגר זה נימאס בבקשה תעזרו לי