ביקורת הדדית בנישואין: מה עושים?

תאריך פנייה: 14.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נירית
הוריד לי את הביטחון העצמי
14.05.2012 • 17:24

שלום
מה שלומך? רציתי לשתף אותך ברגשותיי ואולי תוכל לתת לי מענה מסוים.שני דברים:הדבר הראשון הוא שאני נשואה כחצי שנה בעלי מתוק, אבל יותר מידי מתוק. אפילו בחתונה בוידיאו רואים את ההתרגשות שלו "המתוקה" משהו שדיי אופייני לאישה וזה מוריד לי מעט .אולי אשמע מגעילה אבל מחייך במתיקות ומוריד דמעה ממש כמו אישה. וזה מוריד לי ומרגיש כאילו אין פה גבריות שאני רוצה....דבר שני- עברנו תקופה עם מריבות שכללו מילים עם חוסר כבוד ודיי מעליבות. כמובן לאחר הסולחה ההתנצלות באה ממנו שהמילים נאמרו מכעס, אך מסתבר שאני זו שמשלמת עליהם.אני אוהבת את בעלי אך אני לא מרגישה אישה לידו, סקסית לידו או שהוא מתלהב ממני או ממי שאני. וזה בגלל שבהרבה מריבות היה : "את מתנהגת ככה, ואת מתנהגת ככה, ואת...." וזה גרם לי להרגיש האישה המציקה, הקרציה, הבעייתית וזה לא נכון....אז "האת" גרם לי להרגיש שהוא מאד לא מרוצה ממני, ובוא נגיד ככה שאני דרך העיניים שלו לא רואה אותי, המיוחדת המדהימה בעיניו. הוא כאילו מתנהגת יותר במקום של האישה מאשר הגבר שיחזר , יראה קצת..... אני מרגישה לידו כמו ידידה . לא רואה את היופי שלי בעיניו.לעומת עברי שנתנו לי להרגיששש, ראיתי והרגשתי כמה אהבו אותי זה פשוט היה מורגש חזק פה לא, למה?בכל אופן הגעתי למצב רע, שאני רואה בחורות נאות בחוץ ואומרת בטח הוא ייאהב איך שהן נראות ואצלן לא יההי את "האת "את" את" .נקודה לציון: אני נראת טוב מאד ואני מעריכה את עצמי. ואני יודעת שזה לשנה מה חושבים עליי אלא מה אני חושבת על עצמי. אבל המילים שלו של -האת- והירידות האלה גרמו לי להרגיש חסרת ערך בעיניו, לא משהו מיוחד,דיברתי איתו שאני לא מרגישה חשובה בעינו והוא אומר שאני חייוו, וכועס גם שמה אני רוצה שיעשה, הוא טעה אז מה עכשיו ?איך יוכל לתקן. אז השאלה באמת איך? זה אמור לבוא טבעי לא?מצטערת אך בעברי הרגשתי ככ אהובה......והיום? שאלה שמחפשת תשובה

ד"ר אורן חסון
דינמיקה שמושכת למקום לא טוב
16.05.2012 • 17:23

נירית יקרה,
זו שאלה של סובב ומסובב, ושל דינמיקה שמושכת למקום לא טוב. כי את אמנם מתלוננת על הביקורתיות שלו כלפייך, אבל התחלת את מכתבך בביקורתיות שלך כלפיו שאינה קשורה לאופן הביקורת שלו כלפייך, אלא להתנהגות הגברית/נשית שלו. האם יכול להיות שהוא מרגיש תחת ביקורת שלך, שהוא מרגיש שאין לו מה לעשות בה, כי את מבקרת את עצם המהות והאישיות שלו, ופשוט מתגונן?עושה רושם שהבעייה אצלכם כרגע היא דו צדדית, וכשהדברים לא מסתדרים אתם רואים זה את זה יותר בביקורתיות וקשה לכם לבנות רכות וביטחון ברצון ובאהבה ההדדית שלכם. אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. אני יודע שאתם רק חצי שנה לאחר נישואים, אבל זו יכולה להיות תקופה מאד קריטית בחיי הזוגיות והמשפחה שלכם לעתיד. אתם צריכים ללמוד מחדש להפגין את ההערכה שיש לכם זה לזה (ואני מאמין שהיא עדיין שם), ולדעת מה לומר כאשר יש דברים שאתם רוצים לשנות ולתקן, ובעיקר איך לומר זאת מבלי להרוס. אני מציע לך לקרוא את המאמר שלי עליעוץ זוגי לזוגות צעירים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083