ביקור אצל הורים לבד - מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
בעיה עם הורים של בת הזוג
06.11.2006 • 11:06

יש לי בעיה די קשה.בעלי ואני אוהבים אחד את השני, אבל במשך כל חיי הזוגיות שלי עם בעלי, הוא לא הסתדר עם הורי.מבחינתו הם חלק שולי בחיינו, ואם היתה לו אפשרות, הוא היה מוכן לא לראות אותם לעולם. מבחינתי לא כך הדבר.אמנם אינני "חייבת" לראות או לפגוש אותם מדי יום ביומו, אבל בהחלט כן פעם בשבוע-שבועיים.הוריי, כמובן, לא ממש מודעים למצב כי אינני רוצה לחשוף אותם לחיכוכים מעיין אלה ביני לבין בעלי ועל כן אני מוצאת את עצמי לעיתים ממציאה תירוצים מדוע לא קפצנו לביקור.חשבנו שנוכל לגשר על הפערים הללו, אבל יותר מדי פעמים קורה שאנו רבים בגלל שאני רוצה לקפוץ לבקרם והוא ממש לא רוצה.בחלק מסויים מהמקרים אנחנו מצליחים "להתפשר" (או פשוט עושים מה שהשני רוצה אך בחוסר רצון אמיתי) אבל כל פעם זה כל כך קשה ולפעמים העניין מגיע לכדי פיצוץ אדיר.אני כבר לא יודעת מה אפשר לעשות.אני כבר לא יודעת אם נוכל עוד להחזיק מעמד כך לאורך זמן.איך ניתן להתמודד עם המצב הזה?האם יעוץ זוגי זאת הדרך?

ד"ר אורן חסון
ללכת להורים לבד?
08.11.2006 • 01:05

חסוי יקרה,
ייתכן שיש מגבלה של זמן, הובלות ומקום שלא מאפשרים זאת, אבל נדמה לי שהדבר יכול להפתר בקלות אם תלכי אל ההורים שלך בלעדיו. אלא אם את חוששת מביקורת של ההורים שלך, ומשאלות שלהם, כמו למה בן זוגך לא מגיע איתך, ושאולי משהו רע קורה ביניכם. אם זה המצב, את צריכה לנסות להתמודד איתם. עדיף להתמודד איתם, מאשר להגיע לפיצוץ אדיר של הנישואים שלכם, לא? אז תגידי שהוא קצת משונה, ושהוא לא אוהב לצאת מהבית, ותסתדרי עם השיפוטיות שלהם.ואת הביקורים המשותפים שלכם אצלם, עשי לעתים רחוקות הרבה יותר, והורידי לחצים מהזוגיות.יעוץ זוגי, במקרה זה, יכול להיות פתרון אם הבעיה הזו קשורה לעמדות כוח שלכם, או קשורה לחוסר יכולת שלכם לתקשר ולהגיע לפשרות. אם מה שכתבתי לך נשמע לך פתרון אפשרי, גם אם לא אופטימלי, וכזה שתוכלי לחיות איתו לאורך זמן, אז אין צורך ביעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083