ביטחון עצמי וזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 23.09.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ליאור
חוסר ביטחון כללי
23.09.2011 • 11:06

שלום,
אני כבן 40, רווק.היו לי בחיי מערכות יחסים של עד חודשיים-שלושה עם הפסקות ארוכות ביניהן.אני מרגיש שבשנים האחרונות אני הולך ודועך מבחינה נפשית בגלל הבדידות (כל החברים נשואים עם ילדים ואין שום עניין משותף). אני ברגע האמת של חיי בכל הנושא לזוגיות כי יש לי בראש אישה וילדים (משפחה) אבל עם זאת אני עם ביטחון עצמי וספקות מרובות. בכל קשר שהייתי היתה נקודה שהייתי חושב על החיים, המחוייבויות, האחריות ואז הייתי 'נחנק' מהמחשבה ומסיים את הקשר.אני לא סומך על עצמי שאני יכול 'לעמוד' בקשר ומצד שני יש לי צורך בקשר כי הבדידות מתחילה לשגע אותיאני לא מתחבר לעיסוק שלי ומצבי הכלכלי הוא 'ככה - ככה' וכל זה פוגע מאוד בהערכה העצמית שלי.בתקופות טובות יותר היה לי קל יותר להכיר אבל שוב ... רק לחודש-חודשיים.הרגשה שכל אישה יותר טובה ממני ואין לי מה להציע - זה לא טוב ומעליבהחרדה מזה שאני לא יודע מה אני רוצה, ממש משתקת אותי.אני מרגיש שאני צריך עצה טובה להתחלה חדשה, כדי להחזיר את הכוחות וההערכה העצמית (שמעולם לא היתה גבוהה, אבל הפעם זה ממש נמוך ואני מתבייש להציג את עצמי)תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
כשאתה לא היחיד שמרגיש כך
25.09.2011 • 00:09

ליאור יקר,
חבל שאתה מרגיש כך. נכון שכאשר אדם מרגיש טוב עם עצמו, הוא גם מרגיש "שווה" יותר כאשר מדובר ביחסים, ויותר קל לו לייצג את עצמו ללא חשש. הקשיים שאתה חווה עם עצמך, לא מקלים, כפי שאתה כבר יודע. כך שאחת הדרכים הנכונות היא ללמוד לאהוב דברים שאתה עושה, ולהתנסות בדברים שאתה חושב שתאהב. במילים אחרות – "לחפש את עצמך" במובן של עיסוקים שיכולים להלהיב אותך. אני מודע לכך שלפעמים זה מעגל קסמים, מאחר שכאשר אתה חושב בעיקר על זוגיות ומשפחה, אתה אולי מתקשה להתלהב מדברים אחרים. נסה לעשות זאת בכל זאת, במקביל לנסיונות ליצירת זוגיות. הם לא חייבים לבוא זה על חשבון זה.בנוסף, כדאי לזכור שבזוגיות אתה לא לבד במובן הזה שלא רק אתה עומד לבחירה. נשים רבות מאלו שתפגוש או שפגשת מרגישות דומה, מבלי שאתה יודע. נשים שתפגוש יכולות להיות נפלאות ומדהימות בכל קנה מידה, ובכל זאת לא בטוחות בעצמן בגלל סיבות שונות, שחלקן יכולות להיות מקריות לגמרי, כמו זוגיות משמעותית שלא צלחה, או דברים אחרים. כפי שאמרתי – בבחירה, שני הצדדים בוחרים, ושני הצדדים באים עם קשיים משלהם, שלפעמים הם לפחות בחלקם – מדומים (ביטחון עצמי לקוי, או חרדות, בדיוק כמוך). אם תבין זאת, אולי תפחד פחות. אם תפחד פחות, אולי תהיה "שווה" יותר, גם אם אולי לא עשיר יותר בכסף. זו משמעות העניין, ליאור. ואם אתה מתקשה לעשות את התהליך הזה לבד, לך לטיפול פרטני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליאור
תודה רבה. אני אנסה ליישם את ההמלצות
25.09.2011 • 21:14

(הודעה ללא תוכן)