ביטחון עצמי בזוגיות: עצות מניסיון

תאריך פנייה: 06.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
למה?
06.04.2010 • 03:29

אני בת 17 וחצי ואף פעם לא היה לי חבר אפילו לא נשיקה וזה ממש מאכזב כי אני רואה את החברות שלי שהן היו כמה פעמים כבר במערכות יחסים ורק אני לא. זה מוריד לי מהבטחון העצמי בנוסף לזה אני לא יפה בכלל אני מלאה עם משקפיים שבכלל זה גורם לי לחוסר בטחון כי אני סופגת הרבה הערות מהסביבה הכ"כ נבזית הזו.. זה לא שלא ניסתי להרזות. ניסיתי מלא פעמים אבל כמו שירדתי ככה העלתי.אני לא אוהבת לצאת מהבית רק מהפחד שלא יזרקו לי איזו הערה מעליבה כשאני בבי"הס אני ממש בלחץ שלא יצחקו עליי ואני גם לפני צבא שזה עוד יותר מלחיץ כי אני הולכת אוטוטו להיכנס למקום שאני לא מכירה אף אחד אני מאוד מקווה שיהיה לי טוב בצבא.מה עליי לעשות בכדי שיהיה לי חבר?

רונית
למה?
06.04.2010 • 10:35

נועה שלום,כמובן שאני לא על תקן המומחים שממליצים פה אבל יש לי כמה דברים לומר לך גם בגלל נסיון שלי וגם כי הבעיה שלך היא לא כזו חמורה כמו שאת עושה ממנה.קודם כל, כמו שמישהי בשם אסתי כתבה לך פה, יופי זה לא הכל בחיים ואם תצאי החוצה תראי שיש הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג הוא לא כליל השלמות אבל מהרגע שמוצאים את הדברים האחרים בבן הזוג, היופי הופך להיות דבר שולי.בנוגע לעודף המשקל- לא תמיד זה שתורידי במשקל יסייע לך להעלות את הביטחון העצמי. מנסיוני האישי אני יכולה לספר לך שכרגע אני לובשת מידת מכנסיים 36 ומידת חולצה S כשלפני ארבע שנים לבשתי מידה 40-42 ומידות חולצה שהיו לפעמים גם XL אבל בעבר הרגשתי יותר טוב עם עצמי מאשר עכשיו. את צריכה קודם כל לאהוב את עצמך ולסנן את ההערות הנבזיות שזורקים לך. ידוע שחברה של תיכוניסטים-נוער וילדים היא סביבה קשה וביקורתית נורא, קשה לשרוד אותה, אבל היא מחשלת לבאות.בכל מקרה, לגבי זה, פעילות גופנית היא הדבר שהכי יכול לסייע לך. לא דיאטות כסאח ולא התנזרות ממתקים, רק פעילות גופנית! תעשי הליכות מדי יום ותראי תוצאות.בנוגע לחבר- כשתרגישי טוב יותר ובטוחה יותר בעצמך את גם תשדרי את זה החוצה וזה כבר יעשה את העבודה. מה גם שלא בוער לרוץ לשום מקום וגם אם תחווי התנסויות של נשיקה וזוגיות רק בגיל 18- 20, מצויין! במיוחד כשבן הזוג יעריך את זה מאוד (שזה דבר די שוביניסטי, אבל זה כבר לשיחה אחרת).הדבר שהכי היה קשה לי לקרוא היה שאת מפחדת לצאת מהבית- אין דבר כזה! אין אדם בעולם שיגרום לך לפחד לצאת מביתך אל הרחוב, בטח ובטח אם מדובר בחבר'ה ילדותיים שזורקים לך הערות. תאהבי את עצמך ותאמיני בעצמך ותעשי מה שאת אוהבת, מבלי לחשוב מה יחשבו על זה אחרים.בצבא, אגב, החברה היא שונה מאוד, האנשים שם לרוב מאוד בוגרים וההערות כאלה עם משהו שכבר תפסיקי לשמוע. הייתה לי חברה בצבא שסבלה מעודף משקל ממש קיצוני (100 ק"ג), היא הייתה חביבה לכולם, אף פעם לא בעמדת מגננה (זה חשוב) והיא הייתה האהובה ביותר במחלקה שלנו. עם הפידבקים הטובים האלה היא התחילה להאמין בעצמה יותר ומצאה שני חברים לטווח ארוך במהלך השירות שזה יותר ממה שבחורות אחרות, "יפות" ממנה, הצליחו להשיג.שיהיה בהצלחה..