בחירת מטפל זוגי: טיפים חשובים

תאריך פנייה: 23.02.2015 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
לי
בעיות בחיי נישואין
23.02.2015 • 03:09

ערב טוב ,
אני ובעלי ביחד כבר 14 שנים מתוכם 6 שנים נשואים פלוס שתי בנות מהממות.
כיום אני חצי שנה אחרי לידה.
בשלוש שנים האחרונות אני מרגישה שבעלי לא ממש יוזם סקס ולאחרונה בכלל לא.
יש לנו הרבה חילוקי דעות.. הוא מעשן מידי פעם דבר שגורם לו לצאת מהפוקוס , לעיתים הוא מתעצבן ופוגע בהערותיו. דיברתי אתו הרבה על הנושא והסברתי לו שחשובה לי הזוגיות ואנחנו חייבים להתאמץ.. וזה לא הגיוני שאנחנו לא מקיימים יחסים. אך הוא אומר שהוא יעבוד על זה והוא טרוד בפרנסה וכו׳. ברור לי שהוא מספק את עצמו באמצעות פורנו.. וזה מעליב עוד יותר.
אני רוצה ללכת לטיפול זוגי אבל אין לי מושג איך לבחור מטפל טוב.
עברנו הרבה ביחד ואני לא רוצה לוותר אבל מרגישה שנמאס לי להיות כל הזמן בשליטה וגם אני רוצה שיפנקו אותי ויאהבו אותי.. כשאחנו מדברים הוא מבין שיש בעיה בתקשורת בינינו אבל לא עושה כלום בשביל שיהיה לנו יותר טוב. יש לי הרגשה שהוא עסוק כל כך בלהביא כסף הביתה עד כי הוא שכח אותנו... זקוקה לעצתך

ד"ר אורן חסון
לבחור מטפל זוגי
24.02.2015 • 10:28

לי יקרה,
כשאת רוצה לבחור מטפל זוגי, נסי לבדוק מה את יודעת עליו או עליה. אם יש לך המלצות, שאלי מה שאת יכולה. העניין הוא, כמובן, שאנשים לא חושפים בקלות את הליכתם לייעוץ זוגי, ולכן קצת יותר קשה למצוא ממליצים, וכמובן שאת לא יכולה לבקש ממליצים מהמטפל עצמו... אחת המגרעות של המקצוע, כי כאן את לא יכולה לבקש מבעל המקצוע לראות את האמבטיות שכבר עשה...בנוסף לחומרים שאולי תוכלי למצוא באינטרנט, שאלי את עצמך מיהו המטפל במובן האנושי של העניין. אם אין לך דרך אחרת, התרשמי מהשיחה הטלפונית. בקשי לדבר ישירות עם המטפל (שיחזיר טלפון אם את לא תופסת אותו), לספר בשניים שלושה משפטים על הבעיה, ולשאול על המסגרת והגישה הטיפולית. אל תצפי לתשובות ברורות על הזמן הנדרש, כי אי אפשר לחזות זאת מראש. סביר שאולי לא תביני את כל ההבטים המקצועיים של הגישה הטיפולית. אלא שאת יכולה לשאול את שני הדברים, ולהבין משהו על המטפל מהתשובות שתקבלי.התשובה נכתבה בלשון זכר (מטפל), אבל מכוונת לשני המינים כאחד (מטפל ומטפלת).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לי
להבין בין השורות
24.02.2015 • 13:21

היי, תודה שחזרת אליי עם תשובה.. אתמול העליתי בפני בעלי שאנחנו חייבים עזרה - טיפול אז התגובה שלו הייתה את צריכה טיפול.. תטפלי בעצמך
אמרתי לו שהוא יודע בתוך לבו את האמת והוא בוחר להתייחס כך חבל.. ואמרתי שברור שגם אני צריכה אבל גם הוא .. אמרתי לו שאולי ינסה להבין למה אני פועלת כך.. כי הוא לא מחזר ולא מראה אהבה ואני לא מסוגלת לחיות כך לאורך זמן רב.. אני צריכה דלק ואין לי את זה ממנו..תקופה ארוכה הרגשתי לא מושכת, לא יפה בעקבות זה שהוא לא מחזר אחריי.. כשמסביב מתחילים אתי וכל הזמן מחמיאים. החלטתי שאני צריכה קודם לשקם את החיים שלי .. ליצור סביבי את החיים שאני אוהבת כלומר חיים מלאי משמעות וסיפוק.. אז התחלתי לצאת קצת עם חברות, כושר .. כי אחרי הכל אם אני לא אוהבת את המצב שאני נמצאת בו ובכלל . איך הוא בכלל ירצה אותי.. ולכן גם אם הוא לא רוצה אני צריכה לדבר עם מישהו להזכיר לעצמי את עצמי.. אני באה מעולם האימון האישי וזה כזה אבסורד שלכולם אני עוזרת אבל בתוך התא האישי שלי אני מרגישה כלכך קטנה. כאילו כרתו לי את הכנפיים... אני רוצה שותף לחיים , חבר, אהבה ולא מישהו לחלוק אתו דירה..
כשאני מעלה בפניו את העניין.. הוא מחפש תמיד איפה אני אשמה.. הסברתי לא פעם ולא פעמיים כי העישון פוגע בו בתפקוד המיני וכן ביחס שלו כלפיי.. אך הוא מבטיח שהוא מפסיק, יפסיק אך אני יודעת שזה לשבוע גג חודש..אני חושבת שיש בי פחד לעשות את הצעד הראשון.. אגב, בעבר כתבתי לך והראתי לו אז הוא הסכים ללכת אליך..אני צריכה משהו לשעות הערב. כיום אין לי מושג אם הוא יסכים.. אולי תגיד לי מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב בבית

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי בשעות מאוחרות
26.02.2015 • 13:07

לי יקרה,
בעיקרון, את עושה את הדבר הנכון, שהוא לדאוג גם לעצמך, פיזית ונפשית. כי אם לא תאהבי את עצמך, יהיה קשה לך לדרוש ממנו לאהוב אותך. אני מבין שאת יודעת את זה, ופועלת בהתאם.לגבי היעוץ איתי - אני מניח שלמרות ההסכמה ביניכם, בסופו של דבר לא הגעתם אלי. אני עובד בשעות הערב, והשעה המאוחרת ביותר בה ניתן להגיע אלי, היא 22:00. תלוי ביום ובזמינות כמובן, ואפשר לבדוק איתי.קשה לי לומר לך הרבה מעבר לזה, כי אני לא יודע, מבלי לדבר איתך עוד, ואולי גם איתו, איך מתנהלת התקשורת ביניכם. האם יש דברים שאת יכולה לומר אחרת ולעשות אחרת? - יכול להיות. קראי בבקשה את המאמר שלי "שיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי".

בברכה,
לי
רגליים קרות
11.03.2015 • 03:39

ערב טוב,
קראתי את המאמר ואת כל מה שכתבת.. חשוב לי לציין שאני אישה עובדת שמרוויחה משכורת מכובדת ורוב הזמן מבינה את בעלי.. כיום , הוא לפני פתיחת עסק ואני מאוד תומכת בו, אף על פי שאני יודעת שיהיה לנו לא קל .. אך אני חושבת שאדם חייב לנסות להגשים את המטרות והחלומות שלו.
נראה כי אני מקבלת רגליים קרות.. אני יודעת כי אנחנו חייבים להגיע לטיפול אך אני לא מצליחה כלכך לרתום אותו לנושא.. יותר נכון כשהוא אומר לי ״כן״ פתאום אני מרפה .. לא יודעת איך להסביר זאת

ד"ר אורן חסון
חשוב מספיק
11.03.2015 • 19:02

לי יקרה,
כאשר זה יהיה לך חשוב מספיק, לא תרפי. קחי זאת כנקודה למחשבה.

בברכה,