בחירת בן זוג: מה עומד מאחורי ההתלבטות?
יובל
האם אני הורסת לעצמי את החיים?
⌄
היי..אני בת 21 ויוצאת עם בחור בן 34 שהכרתי בפייסבוק. כתבתי לך על זה לא מזמן, אבל אחזור על הדברים כי אני לא מוצאת את ההודעה..בכל אופן, בהתחלה ידעתי שהקשר הזה לא נכון בגלל הפרש הגילאים וגם מעבר לזה, לבחור יש הרבה בעיות- חרדה חברתית, שני ההורים שלו מתו, הוא בעצמו בלי עבודה מסודרת והבית שלו נראה קטסטרופה, לא יודע להחזיק את עצמו..אני יודעת שזה לא בריא , לי ובכלל .. ועם כל הצניעות אני בחורה חכמה, עם ציונים טובים, ממשפחה טובה, נראית טוב, אין לי בעיות נראות לעיןלמרות כל הבלאגן שהוא חי בתוכו , ואולי בגלל.. התאהבתי בו בטירוף, באמת, ברמה שאני חושבת עליו בלי בסוף ומרגישה משיכה ענקית לאישיות שלו, לאנרגיה שלו, לחום הגוף שלו, אליו.. מתחת לכל הבעיות.. וגם הוא בי, אוהב אותי מאוד ואני מרגישה ויודעת את זה.ההורים שלי לא יודעים על הקשר ואני מסתירה מהם וזה עושה לי רע והופך אותי לעצבנית בנוכחותם..אני מפחדת, מרגישה שאני מתמכרת אליו, אומרת לעצמי בכל פעם שזו תהיה הפעם האחרונה שאראה אותו, שזהו, שזה לא בריא ושוב.. לא מסוגלת.. כי אני באמת פשוט מאוהבת בו..מה עליי לעשות?? האם יש סיכוי לתיקון או שפשוט אני צריכה לאזור אומץ ולעזוב את הקשר הזה?
ד"ר אורן חסון
חזקה
⌄
יובל יקרה,
אני לא יודע אם את הורסת לעצמך את החיים או לא. בחירת בן זוג היא לא דבר פשוט. אבל במקרה שלך, או שאת יודעת שאת עושה טעות, ולא רוצה לומר להורים, או שאת לא מספיק חזקה כדי לעמוד מאחורי ההחלטה שלך שאת חושבת שהיא נכונה, או שמסיבות שונות את עדיין לא בטוחה שהוא מתאים לך (ואז אולי כדאי שתבחני את הסיבות שבגללן את מתלבטת). כך או כך, יש לך קושי שאת צריכה ללמוד להתמודד איתו. הוא לא קשור לבן הזוג שלך, והוא לא קשור לבני המשפחה שלך. הוא קשור אליך בלבד, וליכולת שלך לקחת אחריות על עתידך, איתו או בלעדיו.ואנא, אם את רוצה ממני תשובה, שווה שתעריכי אותה מספיק כדי למצוא אותה מחדש ולקרוא אותה. הנה תשובתי הקודמת:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3835805