בחירות בזוגיות: מה לעשות?
דנה
הוא נוסע לטיול........
⌄
הוא נוסע לטיול. הוא רוצה כבר הרבה זמן לעשות את "הטיול הגדול" והנה הגיעה הזדמנות וכסף. "ההזדמנות האחרונה שלי בחיים" לפני המשכנתאות, המשפחה, העבודה וכו' (הוא בן 34 וסיים עכשיו תואר ותוהה על חייו המקצועיים). אנו גרים ביחד כבר 4 חודשים וביחד כבר שנה. אני בת 30. אני לא יכולה להצטרף אליו גם בגלל כסף שאין לי מספיק ומחויבויות שלי. ישנה אפשרות שאני אצטרף אליו מאוחר יותר.אני חסרת בטחון, אני לא רוצה שיעזוב ומפחדת מה יהיה שמה בטיול הגדול. הפיתויים.....להתאהב שמה......אני מקבלת את זה שהאהבה אם היא נכונה אז היא תישמר- אבל רחוק מהעין רחוק מהלב, ואיזה חוויה גדולה זה המזרח. ואני צריכה להעביר את הזמן הקרוב בתכנוני טיול והתלהבות שלו, שהיא "לבד" ולא איתי. הוא רוצה לנסוע לחצי שנה. לי יש כסף לחודשיים-שלושה בלבד. ולא לנחות איתו, אלא לחזוק איתו כנראה....אם כבר....אני מפחדת שנחליט שאני אגיע מאוחר יותרואז אקבל טלפון לא להגיע כי הוא התאהב.הוא אומר לי כמה הוא אוהב אותי. אבל כבר רמז לי שהכל יכול לקרות ואני יודעת את זה.למרות שהוא נאמן ולא טיפוס מסתובב עם בחורות, אבל אין לדעת.....יש הרבה פיתויים שמה....אני מתמודדת עם הנושא "רוחנית" ואני יודעת איזו חוויה ענקית זו בשביל כל אחד לנסוע ולהשתחרר ואם יכולתי....הייתי נוסעת גם לכל הטיול איתו. והוא, לדעתי, היה גם לוקח אותי. הוא נדנד לי שאבוא איתו בתאריך שלו אבל אין לי כסף בין השאר כאמור.......מה דעתך? איך מתמודדים את זה?אני שמחה בשבילו אבל גם כועסת מבפנים שאני נשארת פה, להתמודד, לחשוב, לבלוע דברים.....
ד"ר אורן חסון
ואני נשארת לבד...
⌄
דנה יקרה,
הוא עושה את הבחירות שלו, ומכיוון שאת מעריכה, ואולי במידה מסויימת של צדק, שהבחירה הזו עלולה לסכן זוגיות שאת רוצה מאד, את בחרדות. כפי שאני מבין, הוא גמר אומר לצאת, ואם תטילי וטו, את עלולה לסכן את הקשר ביניכם ממילא. האסטרטגיה הטובה ביותר שלך, אם את רוצה בהמשך הזוגיות הזו, תהיה לפרגן לו את היציאה, להיות איתו בקשר ככל שאפשר כשהוא שם, לצאת אליו כשאת יכולה, ולא להראות כעסים או מרירות. כך תקשי עליו להתאהב במישהי אחרת.אלא שהצד האחר הוא ההשפעה של המרירות שלך והחרדות שלך עלייך. גם אם לא תראי לו את החרדות שלך, ואם הוא לא ירגיש בהן, את תרגישי בהן. החרדות האלו עלולות לפגוע בך דווקא, ולגרום לך לאבד בטחון בחבר שלך בעת שהוא עושה את הטיול הגדול שלו, וליצור קשר עם מישהו אחר. ולכן, ככל שתשמרו על קשר באופן טוב יותר, ותחזקו את הבטחון זה של זו, תצליחו טוב יותר לשמור על הזוגיות שלכם גם במצב הזה.