בחור רגיש: מה לעשות?
כואבת
רגשות למישהי אחרת
⌄
שלום רב,
בהמשך לשאלה שלי מתאריך אחר..התחלתי קשר עם בחור שלא כל כך פנוי ריגשית..ואני כואבת..הוא מרוחק ממני..אנחנו יוצאים כחודשיים והוא עדיין לא שכח ממנה , הוא על סף ייאוש.הוא חשב שאם הוא יכיר אותי זה יעזור אבל זה לא עזר..האם עליי להרים ידייים?כואב לי..
ד"ר אורן חסון
גבר לא פנוי
⌄
כואבת יקרה,
מכיוון שאיני יודע את השתלשלות ההתכתבות הקודמת שלנו, ולא טרחת לחפש ולתת תאריך, אני מסתמך רק על המכתב הנוכחי.אני מניח שכואב לך כי מצאת בחור שיש בו המון דברים טובים, ואולי גם רגיש מאד, משהו שלא מצאת עד היום. אלא שאת מכירה אותו רק חודשיים ובדרך כלל זה בהחלט לא מספיק, ובדרך כלל עולים דברים חשובים בהמשך. יתכן שה"רגישות" שלו, שאולי מוצאת חן בעינייך, היא זו שבעוכרייך, שכן אולי זו רגישות יתר, ובעיקר לעצמו. אם הוא רגיש אליך, בדקי אם אין זה אלא חלק ממערכת של מסרים כפולים שאת מקבלת ממנו, שהוא דואג לשלומך מחד, אבל טוב לו שיש לו אותך כדי להרגיש טוב יותר עם עצמו, מאידך. אלא שהוא עוד לא שכח מהאקסית שלו, את מנסה לנחם אותו והוא על סף יאוש. זה לא סימן טוב להתחלה של קשר זוגי נכון, וחבל שתשקעי עמוק יותר ויותר לביצה טובענית, רגשית (רגשית שלך!), שיהיה לך קשה הרבה יותר לצאת ממנה אחר-כך. מן הסתם, הוא לא רוצה אותך מספיק. לא הסערת אותו די כדי להשכיח את האקסית שלו. וסביר מאד שכך זה ימשיך. שמרי על עצמך יותר מאשר עליו. תפקיד החיים שלך בשלב הזה של חייך הוא למצוא בן זוג שתרצי ושירצה אותך, ולא להפוך למטפלת.
שואלת
גבר לא פנוי
⌄
תודה לתשובתך ,אתה צודק שזה לא סימנים טובים להתחלה של קשר..אבל ברוב הזמן טוב לנו ביחד , ואנחנו ממשיכים להפגש.אתאתה חושב שעם הזמן יכול להיות שכן יהיה בסדר? ושכן שווה לנסות?תודה.
ד"ר אורן חסון
מסרים כפולים, כי כך נוח לו.
⌄
שואלת/כותבת יקרה,
הרושם שלי הוא שהוא נותן לך מסרים כפולים, ולא בחינם, אלא כי כך נוח לו. אני מחזיר אותך למכתבי הקודם. קראי אותו שוב ושוב ושוב.