קושי בדיבור בטלפון
O.J
בעייה בזוגיות מרוחקת
⌄
שלום.
אני בחור בן 22, סטודנט להנדסה באוניברסיטה ואני גר אצל הוריי(במרכז).מזה קרוב לשנה אני מנהל מערכת יחסים עם בחורה שאני מכיר כבר דיי טוב(מכירים בערך מ2003 בצבא) ונהיינו חברים בסביבות מרץ הזה.אני גר במרכז והיא גרה בצפון הרחוק(צומת גולני צפונה)רוב הזמן אנחנו מדברים בטלפון ומאז ומתמיד יש לי בעיה לדבראיתה בטלפון - או בעיית קשב(יש לי הרבה דברים לעשות/לדאוג להם ואני לא מצליח להתרכז בה) או בעיית תקשורת.הבעיה קיימת מאז שאנחנו ביחד אולם בעקבות העובדה שהתחלנו שתינו ללמודדיי העצימה את הבעיה.כאשר אנחנו נפגשים ביחד בסופי שבוע(או אצלה או אצלי) אנחנו מדברים ומשתפים והכל בסדר אבל מהרגע שאני עוזב ואנחנו נאלצים לתקשר בטלפון אני לא יכול לתפקד.זה הגיע למצב שאני שונא לדבר איתה בטלפון ואני סולד מהרגע שהיא מתקשרת.היא אמרה שלא אכפת לה ושהיא כבר עשתה את כל מה שהיא יכולה ואין לה פתרון לאיך נוכל לשפר את התקשורתשלנו במשך השבוע לתקשורת תקינה.אני מנסה ומנסה להתגבר אבל זה לא עוזר.
ד"ר אורן חסון
קושי בשיחות טלפון
⌄
או ג'יי יקר,
קשה להתגבר בקלות על חסרון ביכולת הדיבור שלך בטלפון. לא ברור לי מה בדיוק מפריע לך בשיחות בטלפון, ואני משוכנע שזה משהו שאפשר ללמוד, אבל העובדה היא שזה לא הצליח לך עד עכשיו. אז אולי תצטרך קצת הדרכה. נסה בהתחלה לעשות זאת בעזרת חברים או בני משפחה, לנסות להבין מה עוצר בעדך. אם זה חשוב לך ותרצה להשקיע, עשה זאת בסיוע מקצועי, פסיכולוגי או אחר.אבל אולי בכלל תרצה למצוא תחליפים, כמו התכתבות בדואר אלקטרוני.