גבולות ביחסים: איך לבדוק כוונות
ר.א.
חברות VS יזיזות
⌄
היי,אני גרושה+1 מזה שנתיים, בת 40. כל התקופה הזו יש לי חבר-יזיז. חבר מפני שאנחנו באמת חברים ברמה האנושית ויזיז מפני שמדי כמה חודשים אנחנו מוציאים את עצמינו בסיטואציה אינטימית (לרוב יותר ביוזמתי, אך לא רק). במקביל שנינו מחפשים את הדבר האמיתי, ודי מתוסכלים.אם זאת, אני מרגישה שמצידי יש פוטנציאל לבדוק מערכת יחסים איתו, אבל אני חוששת מאוד מדחייה ולא רוצה לאבד את מה שיש (והכוונה היא לחברות). אני חוששת לשאול אותו שאלה ישירה, מפני שנדמה שאם הרצון היה הדדי, כבר מזמן היתה מתפתחת מערכת יחסים.האם אני צודקת בתחושותיי?תודה
ר.א.
חברות VS יזיזות
⌄
רציתי להוסיף ששנינו אנשים שלא מרבים לדבר על רגשות, כל אחד מסיבותיו שלו כנראה.החשש שלי נובע ברובו מהתחושה שגם ככה חסר ביחסינו אלמנט של חיזור, אך כל עוד הדברים לא נאמרים באופן ישיר נשאר איזשהו מתח שיוצר עניין. אם אהיה פתאום בוודאות הצד המעוניין יותר אז העניין שלו יפחת.יצא קצת מסורבל... אני מקווה שאתה מצליח להבין את כוונתי.ושוב, תודה
ד"ר אורן חסון
גבולות
⌄
ר.א. יקרה,
אני חושב שהצלחת להסביר את עצמך כראוי, גם אם לא סיפקת הרבה מידע. ויתכן מאד שחלק גדול ממה שאת מתארת, ומהקושי שלך לשנות, נובע מהקושי של שניכם לדבר על רגשות.את שואלת אם להיות ברורה יותר בכוונות שלך, ולומר שבעצם, את רוצה לבדוק את האפשרות של יותר מיזיזות. את רק חוששת שזה יפגע בקשר, אם הוא לא מעוניין ביחסים שכאלה. עם זאת, לא אמרת מהי הסיבה לדעתך, שבגללה אמירה שכזו תפגע בקשר כפי שהוא. האם זה כי לך יהיה קשה להסתכל בפניו, ולהרגיש דחייה, שאת לא מרגישה עכשיו? האם זה כי הוא ירגיש שלא בנוח, כי לכאורה זה מחייב אותו, ולכן יתרחק? האם יתכן שאפשר לדבר, ולהבין שזה לא הולך לכיוון הזה ובכל זאת להשאיר את היחסים כמו שהם, או חוזרים בהדרגה להיות כפי שהם עכשיו?אפשרות אחרת, שאינה שיחה גלויה, היא שאולי אפשר לעשות זאת בהדרגה. כלומר, ביוזמה שלך, לראות יותר זה את זה ולעשות דברים ביחד. לגעת קצת יותר, ובהדרגה, לבנות קשר זוגי עד למצב שבו אולי הוא ישאל אותך: אז אנחנו זוג? זו אפשרות, אבל אם הוא לא רוצה, תוכלי לראות אם וכמה הוא ישים לך גבולות, ולדעת לפי זה.