בגידה משפחתית: מה לעשות?
אור
אמון באמא...
⌄
שלום רב
יש לי בעיה די מסובכת ואני מאד אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית כדי שלא אגרום לבלאגן משפחתי...גיליתי לאחרונה שלאימי יש יחסים עם גבר אחר[ לא ראיתי במו עיני אבל אני די בטוחה בכך] הורי נשואים המון שנים ומשפחתנו מגובשת וחמה מאד מאד!!!!!!עצם הגילוי הכניס אותי למצב קשה ביותר לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות.ועכשיו אני מאד כועסת על אימי ,קשה לי להסתכל לה בעיניים וכל פעם שהיא לא זמינה אני מדמיינת ומדמיינת....היחסים שלנו מצויינים ועכשיו אני מרגישה שאיבדתי את האמון בהוקשה לי נורא להתמודד עם כל ה"חבילה" הזו לבד.מס' שאלות חשובות:האם כדי לומר לאימי שאני יודעת?האם אני יכולה לדעתך לשתף את אחותי? [ שתינו ילדות גדולות מעל גיל 25] או שזה סתם יכניס גם אותה לכעסים ומרירות?האם כדי פשוט להתעלם ולשמור את הסוד הזה לנצח?מה עושים??????בבקשה עזור לי ,אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב החדש הזה,אני מפחדת שהמשפחה הטובה והחמה שלי תתפרק!!!!!תודה מראש על ההתיחסותאור
ד"ר אורן חסון
לפעמים אין החלטות קלות
⌄
אור יקרה,
הבעיה היא אכן מסובכת, ועד כמה שקשה, נדמה לי שאת צריכה להניח לה. ברור שאת מרגישה נבגדת באופן אישי, לא רק בגלל בגידה באביך, אלא משום שהמשפחה "המגובשת וחמה מאד מאד!!!!!" אינה לגמרי כזו, והיהלום שלאורו גדלת נתגלה כאילו יש בו סדק חמור, ואת מרגישה מרומה, ויותר מזה, איבדת במידה רבה אמון ביכולת שלך לזהות יהלומים. וזה תיק לא פשוט, אבל זהו התיק שלך. את התיק הזה את לא צריכה להעמיס על אחרים רק בגלל שאת כועסת. מה עוד שאם תעשי זאת, הסיכוי שהמשפחה תתפרק יהיה גדול עוד יותר.את בת 25, אני לא יודע אם את גרה בבית, אבל אם את לא, זה כנראה הזמן לעזוב. ובבקשה קראי והתייחסי כאילו כתבתי אליך גם את יתר הדברים שעניתי לזיווה לא מזמן, בשאלה דומה מאד,כאן.ואולי נכון להתייחס לזה כאל "מחלה" שהמשפחה שלך חלתה בה, שאין לה מרפא אפילו אם הסימפטומים יפסיקו מתישהו, כי חותמה יישאר טבוע בך, אבל היא עדיין המשפחה שלך ואת אוהבת אותה, גם כשהיא חולה. למדי לקבל אותה, למענך. ואני יודע שזה קשה מאד.