בגידה: למה זה קורה ומה עושים?
עפרית
בכאב ובתהייה
⌄
שלום
וברכה,אני נשואה בת 27 אמא ל2 קטנים.יש לי בעל מקסים ,אוהב, דואג ומפנק .לפני כחצי שנה במסגרת העבודה הכרתי גבר נשוי.התכתבנו לתוך שעות הלילה עד שאחרי שלושה חודשים התחלנו להפגש מדי כמה שבועות והגענו לצערי הרב לחיבוקים ונישוקים.קשר שקשה לי להגדיר אך חביב לשנינו .כיום הקשר מתבטא רק בסמסים מדי פעם ושיחות על הא ועל דא.כואב לי שני דברים , ראשית שככה אני עושה לבעלי התמים בעל הלב הרחב.שנית שהגעתי למצב כזה.וכאן אני שואלת את עצמי ,למה זה קורה לי? בעלי נותן לי הכל!למה כיף לי קשר עם גבר אחר? כיום כשהקשר רק מרחוק אני תוהה אם זה מזיק ואם יש צורך לסיים אותו. ניסיתי כמה פעמים אך ללא הועיל.כואב לי לכתוב לך . אך אשמח לעזרה.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
צרכים חסרים?
⌄
עפרית יקרה,
זה קורה לך אולי כי היית זקוקה לריגוש, ואולי לחיזוק בנשיות שלך לאחר שתי לידות, ואולי לחברות קרובה. אבל את מבינה שזה לא הוגן כלפי בעלך, ואולי גם לא כלפייך. לא הרשית לעצמך להתאהב, וזה טוב, ואת מרגישה ייסורי מצפון ורגשות אשם, וגם זה טוב לזוגיות. אולי אפילו אוסיף קצת לרגשות האשם שלך, ואשלח אותך לקרואמאמר שלי, על ההרסנות שישנה בבגידות שלא מתגלות. קראי זאת.אבל את צודקת בשאלה שלך, של למה ואיך זה קרה לך. כי את מודאגת, ובצדק, שאולי זה יחזור על עצמו, ואת לא רואה את עצמך כמי שעושה זאת. זה גם לא מתאים לתדמית שלך את עצמך, ובעיקר כאשר יש לך בעל טוב. והאפשרות היא באמת של שני עניינים שונים: האחד הוא הצורך שלך בריגושים - ואולי דווקא בשיחות ובתחושה של קירבה, והשני הוא מה שאת מקבלת או חסרה בזוגיות שלך. שני הדברים גם יחד משפיעים. בדקי עם עצמך מה נכון יותר ומה משפיע יותר, וחשבי בהתאם גם אם יש לך צורך בטיפול פרטני, או ביעוץ זוגי, או אולי רק לדבר עם בעלך על הצורך להתקרב יותר דרך עשייה משותפת שתכלול גם הזדמנויות לשיחה (אבל לא בהכרח כאלו של ישיבות יזומות וקבועות ליד השולחן במטבח) או שבירת שיגרה, מינית או של בילוי או של טיולים או ספורט או מה שמתאים לכם. חפשו דרכים וכיוונים שיתאימו לצרכים של שניכם, ואם תצליחו ותמצאו זה יכול לתת לך שקט נפשי ולמלא את הצורך שלך בחברות קרובה, ואולי בריגושים.