בגידה וסליחה: איך לבטוח בעצמך
רינת 30
בגידה
⌄
שלום
לך אני נשואה 11 שנים לפני שנתיים גיליתי שבעלי ניהל רומן .אחרי מריבות בכי והתחננויות שלו סלחתי לו.במשך חצי שנה הייתי בדיכאון בטיפול פסיכיאטרי ובשיחות.המצב ביננו השתפר והיה לנו טוב כמו שאומרים מעז יצא מתוק.לפני חצי שנה חלה התדרדרות הרגשתי שמשהו שוב קורה ושוב תפסתי אותו עם אותה בחורה .והוא שוב טען שהיא מציקה ומאיימת עליו והפעם הוא היה מוכן לבוא לביתה ולומר זאת להוריה מכוון שהיא סיפרה שהוא עוזב את הבית למענה.הלכנו לשם ושם היה פיצוץ גדול .מכות ובלאגן .בקיצור הבנתי שהבחורה אכן אובססיבית לגביו והוא הראה לי נכונות בכך שהלך איתי לשם.עכשיו אנחנו ביחד שוב משפחה שמנסה לשמור על עצמה אבל אני כל הזמן בוחנת אותו ומפחדת שיש בינהם קשר .לא יודעת אם אני צריכה לשאול אותו על זה ומה לעשות .האם עשיתי נכון שנשארתי איתו למרות שקשה לי להאמין בו?בבקשה נסה לכוון אותי כך שאוכל לחיות קצת בשלווה נפשית!
ד"ר אורן חסון
בטחי בעצמך, כדי שתוכלי לבטוח בו
⌄
רינת יקרה,
קשה לי לתת לך תשובה, כי אולי אני יותר אובייקטיבי ופחות חרדתי ממך בעניין אפשרות הבגידות של בן זוגך (טבעי, לא?), אבל אני גם יודע הרבה פחות ממך. ולכן לא ראוי שאתן לך תשובה אם עשית נכון או לא. מה שבטוח הוא שהשבירה שלך, ואולי אפילו הסליחה שלך בעקבות גילוי סיפור הבגידה שלו הפך אותך לחלשה יותר, לפחות בעינייך, אם לא גם בעיניו. וגם זה בודאי קשה לך, ואולי אפילו מביא אותך עוד יותר לערעור הבטחון שלך בעצמך, ולכן גם בו, שהוא רוצה בכלל להיות איתך. הדרך שלך להתגבר על החרדות הללו הן קודם כל להתחזק, וללמוד להעריך את עצמך יותר. כי את אדם ראוי, כי את אשה ראויה, כי למרות הסיפור הזה היית מוכנה להיות נדיבה איתו, ואני בטוח שיש לך עוד סיבות רבות ראויות שאני לא מכיר, ושאת יודעת עליהן, ושבגללן את צריכה להעריך את עצמך. זה מה שאת צריכה לעשות כדבר ראשון – לבטוח בעצמך, ביכולות שלך, ביכולת שלך לקרוא את מפת היחסים איתו (וכמה שזה קשה!), וביכולת שלך להיות עצמאית, אם יהיה צורך בזה. כשאת תגיעי לזוגיות מעמדת כוח כזו, יהיה לך קל יותר לפחד פחות. תני לעצמך צ'אנס לקבל את החיזוקים האלה מעצמך לבד, כי אז יהיה להם עוצמה רבה יותר. ואם לא, המשיכי בשיחות עם טיפול נפשי, כדי להגיע לזה.