בגידה ומשבר אמון: מה עושים?
רינה
חשדנות
⌄
דר אורן חסוןהנני בת 41 בעלי בן 46הנני נשואה 20 שנה + שלושה ילדים שניים גדולים והקטן שנולד לפני שנהבתקופת הריוני שמתי לב כי בעלי מקבל הודעות בטלפון הנייד ממספר לא ידוע בלשון נקבהכששאלתי מי זאת הוא הכחיש וטען כי טעות. לאחר תשומת לב רבה לענין השיחות והמספרים בטלפון הנייד (ששיך לעבודה אין לי אפשרות לקבל פירוט) גיליתי שהוא מנהל שיחות עם בחורה גרושה . יש לציין כי בעלי לא נעדר מהבית בשעות לא סבירות או בסופי שבוע. הבחורה נמצאת איתו בקשר של עבודה אך לא עובדת באותו מקום. לאחר שנה וחצי עליתי על הודעה ממנו אליה ששכח למחוק. ההודעה היתה בסגנון מיני , אירוטי המראה כי כך מנוהלות השיחות ביניהםאז עם ההוכחה הזאת ועם המספר שלה שנמצא בטלפון שלו בשם של גבר פניתי אליו ואז הוא נשבע שזה רק דיבורים וכי אין לא שום קשר מיני איתה. יש לציין כי יחסי המין בינינו טובים ומערכת היחסים היא סבירה לא עם בעיות רציניות לכן מאוד הופתעתי לגלותשאלתי היא האם יכול להיות לגבר קשר רק של טלפונים+הודעות שקשורות כמובן לדיבורים על סקס במשך תקופה של שנתיים? אני את הבחורה הלכתי לראות והיא לא נראית טובבשביל שהייתי חושדת אבל מאותו הזמן כל הזמן אני בחרדה שמא הוא ממשיך, יש לציין כי הוא התחרט ואפילו בכה וטען כי הכל שטויות וזה יפסק.אני הראתי לו כי שכחתי וסלחתי אך בתוך תוכי אני נזכרת בהודעות האירוטיות שראיתי אצלו בטלפון וזה מתסכל אותי, מרגיז אותי ובא לי להגיד לו שוב כמה אני פגועה אך אני מתאפקת לעלות את הנושא שכן עברו 3 חודשים שבהם אני לא מדברת על כך.האם הייתי צריכה להתקשר לבחורה הזאת ולדבר איתה? מה שלא עשיתי .כי מסקרן אותיאיך הוא הגיע למצב כזה ואם היה משהו אחר ביניהםנא התיחסותךתודה רבה
ד"ר אורן חסון
מתחת לשטיח
⌄
רינה יקרה,
לא... לא היית צריכה ללכת לדבר איתה, וטוב שלא עשית כן. אבל הסיפור הזה בינך לבין בן זוגך לא נסגר , וכרגע הוא רק מטואטא מתחת לשטיח. נבגדת, בין אם הדבר מומש ובין אם לאו, ואת מרגישה מרומה, ואת לא בוטחת בו. התחושות שלך הן מצב טבעי, וקשה לך להגיד לעצמך לעזוב את זה, כל עוד התחושות לא עברו. כלומר, כל עוד הבטחון הזה לא נבנה מחדש. את הבטחון הזה אפשר לבנות בכמה דרכים, שאחת מהן היא לפתוח זאת מחדש לא מתוך האשמות, אלא מתוך הבהרה שעדיין לא נרגעת מהעניין. אולי לא בכיתם מספיק על העניין ביחד, כדי לעבור הלאה. העניין הוא שלפתיחה מחדש יש מחיר, והמחיר הוא שהוא יבין שאם הוא יחשוב שאין לו סיכוי להחזיר את האמון שלך בו, הוא ייכנס בעצמו לחרדה מהקשר, ואולי יבדוק מה האפשרויות שלו בחוץ. לכן, אם את רוצה לפתוח את זה, את צריכה לעשות את זה בזהירות ותחת שליטה, מבלי לרמוז לו על האפשרות שבגלל זה את מתכוונת לעזוב אותו. זה לא תהליך קל. ולפעמים אולי כדאי לעשות את זה במהלכו של טיפול זוגי.