בגידה וחרדות בזוגיות: מה עושים?
רוני
תהיות לגבי בן הזוג
⌄
שלום
ד"ר חסוןפניתי אלייך רבות ואני חוזרת עם תהיה לצערי שאשמח שתעזור לי בה.אני בת 27 חבר שלי 30 גרנו יחד שלוש שנים בצפון למטרת לימודים.ולאחר מכן הייתה שנה שהיא למעשה עד עכשיו שבה גרנו כל אחד אצל ההורי םשלו ועכשיו עברנו שוב פעם לגור יחדיו וזה למטרת עתיד משותף.הזוגיות שלנו חוותה ועדיין חווה עליות וירידות והייתה תקופה בצפון של הרבה ירידות וזה בשל חוויה לא נעימה שחוויתי שאפשר לומר הרגשתי זוועה!הוא למד בעיקר עם בנות כיוון שהחוג שלו היה כמעט רק בנות,היו לו ידידות שהתראה אית ןהרבה גם לאחר שעו תהלימודים.הייתה מישהי ספציפית ששמתי עליה עיין חשודה כיוון שהייתה להן ידידו תשונה משאר הידידות.ובאמת צדקתי גיליתי בתום שלוש השנים הללו מיילים לא כל כך נחמדים וטהורים.הוא כתב לה דברי םכמו חלמתי עלייך חלופם שבו אנ ימחזיק לך את היד ומנשק אותה,אנ ימקדיש לך שיר ששמעת יהיום וזה היה של רומיאו ויוליה ועוד ועד דברים לא נעימים שכנראה היו רק בהתכתביות בינהם.הוא לטענתו אמר שזה היה דחף שהיה צריך להוציא ולא הייתה לו שום כוונה של חיבה אליה מלבד ידידות.אני לא ממש האמנת יאבל החלטתי לתת לו הזדמנות נוספת.עכשיו הוא עובד בעבודה שהוא צריך לצאת בה לביקורות ויש כמובן נשים במשרד ושתיים מהן שיוצא איתן לביקורות אך היה גם גבר שאיתו הפסיק ללכת כי הוא לא הסתדר איתו.לחבר שלי יש תחום ספציפי של ביקורות והוא אמר לי שהמנהלת שלו ביקשה גם שילמד עוד תחום והוא יצטרך ללכת ללמוד אותו תיאורטית עם אחת שאחריאית על תחום זה.והוא יצא מידי פעם אבל זה נמשך ואמרתי ל ושהוא כבר למד למה הוא צריך ללכת איתה כל הזמן.הוא אמר שהוא גם יכול ללכת מרצון ולאוו דווקא בכדי ללמוד.הבחורה הזו נשואה והיא בת 28 ללא ילדים.אבל נישואי םזה לא קיר ואנ יחוששת שהוא עוד פעם יעשה לי את אותו הדבר כמו עם הידידה מהלימודים.מה עליי לעשות בנידון?לחשוד או להניח לזה?אנ ידואגת כל הזמן משום שכל מקום הוא תמיד היצמד לבנות ולא לגברים!וזה מחרפן אותי.אשמח לעזרתך תודה
ד"ר אורן חסון
כאשר צרכים וחרדות יוצאים משליטה
⌄
רוני יקרה,
גילית שבן זוגך מזה שלוש שנים חיזר אחר נשים אחרות, ואולי אחרי אשה אחרת בעת שהיה מרוחק ממך. כנראה זה היה "דחף שצריך להוציא" אבל דחפים כאלה, שאולי הם טבעיים כמעט לכל אחד -אבל במקביל גם חשיבותם היחסית בעיניו עד כדי חוסר היכולת בתנאים לשמור על עצמו ועלייך מפניהם הם לא תכונה שנותנת לך ביטחון. לא פלא שהביטחון שלך בו מעורער, אבל מצד שני - החרדות שלך עכשיו לא מאפשרות לו להתנהל בחיים נורמליים, ובחיים נורמליים פוגשים גם בגברים וגם בנשים. הן גם לא מאפשרות לך להרגיש שלווה בקשר שלכם, ואת עם צורך תמידי לבדוק ולבחון ולדעת מהיכן עלולה לבוא הצרה הבאה, כדי להישמר ממנה. אלו אינם חיים של זוגיות שקל לחיות אותה. לכו ליעוץ זוגי כדי לפתור את העניינים הללו. הן מצד הצרכים שלו, הן מצד התקשורת שביניכם והן מצד החרדות שלך. בכולם צריך לטפל. הן המחשבות שלו על מפגשים אחרים והן החרדות שלך הם דברים נורמליים כשהם בשליטה. הם פוגעים בשניכם כאשר הם יוצאים משליטה, וזה מה שקרה לכם.אגב, מכיוון שלא הוספת קישורים להתכתבויות בינינו בעבר, אני לא יכול לדעת מה מתוך הנטיות שלך או שלו הם דברים חוזרים ועד כמה הם פתירים או לא.