בגידה וגירושין: מה לעשות?
רחל
בגידה
⌄
שלום
ד"ר,אנו זוג בני 31, ביחד 4 שנים, נשואים שנה. אני יותר מינית ממנו ובעקבות מספר מקרים שנדחיתי ואף חשתי שאני היוזמת וכו הגעתי למצב שבגדתי בו כדי לחפש מין טוב ולא אהבה שכן אוהבת את בעלי מאוד.מפה לשם התחלתי להתעניין במין שמבוסס על שליטה, בעלי לא התחבר לזה ניסיתי לדב על לבו, ניסיתי לעניין אותו בגיוונים כמו צירופים של פרטנרים, קניתי צעצועים והוא היה נבוך ונרתע. חשתי מחנק ושכל הדלתות נסגרות בפניי, דבר שהובילני להיפגש עם מספר גברים ולשכב עם חלק, עם אחרים להתנשק וכו.זה התגלה לבעלי לפני יומיים דרך התכתבות באינטרנט.מאז פגוע מאוד, הלך לבית מלון לישון ולא מסכים לראות או לדבר עמי. אני מדוכאת, בקושי אוכלת, בקושי ישנה.אמר לי שיש שתי אופציות או שמתגרשים או שמטפלים...אמר שצריך זמן...מנסיונך כמה זמן צריך כדי להגיע להחלטה מה עושים? לא יכולה לחכות כ"כ הרבה זמן...ומה הסיכויים של שיקום הקשר...אני ממש מיואשת....אנא עזור לי!!!
ד"ר אורן חסון
את יכולה לחכות. או לא.
⌄
רחל יקרה,
הסיבה היחידה שבגללה את לא יכולה לחכות, היא שנכנסת לחרדות ולחוסר ודאות. זה קשה. אבל פרט לזה, את יכולה לחכות. אז קחי זאת כנקודת מוצא, קחי אויר, ואל תכנסי ללחץ. במילים אחרות, זה מאד לא נעים, זה מאד לא נוח חברתית, ואם תפרדו גם לא יהיה נוח כלכלית, אבל יש חיים גם אחרי גרושים. אני לא אומר שזה מה שיקרה, אבל גם אם כן, אפשר להמשיך את החיים באופן סביר לפחות. המוני נשים וגברים עשו זאת. קחי זאת כנקודת מוצא.גילוי בגידה מלווה בתהליכים דינמיים סוערים ורגשיים מאד. התנודות של כן ולא הן חזקות מאד, ולפעמים מהירות. הוא נותן לך את האופציה לטפל. אם את רוצה בזה, אז מה הבעיה?יש אפשרות לשיקום במצב כזה, אבל צריך אורך רוח. בעיקר את צריכה אורך רוח. וטיפול מקצועי יכול להועיל, או לפחות לתת לכם את הסיכוי הטוב ביותר בתנאים האלה.