בגידה: התמקדו בכשלים, לא בפרטים

תאריך פנייה: 13.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תוהה ומבולבל
בגידות
13.08.2011 • 15:03

אני וזוגתי ביחד כ-8 שנים.די בתחילת הקשר אמרה לי זוגתי, כי היא אינה רוצה שנבגוד האחד בשניה, אך שאם זה יקרה היא מבקשת שלא ארוץ לספר לה מתוך רגשות אשם.קיבלתי את הנוסחה.בזוגיות היו עליות ומורדות, אך במין מעולם לא התחברנו באמת טוב, אלא אם השתכרנו וכיוב'. שנינו אנשים עצורים, אך לה היו יותר קשרים מיניים מוצלחים מאשר לי בעבר, כך שאני חש שעיקר הבעיה אצלי. אציין עוד שאני נמשך לזוגתי מאוד ובאופן עקבי, תחושתי היא שזה לא דו כיווני.בתקופות של חוסר מין ותקשורת "הסתייעתי" מספר פעמים בנערות ליווי וכן פעם אחת היה לי סקס עם מישהי. לא סיפרתי על כך דבר - לא לזוגתי ולא לאיש. אלו היו אקטים של תסכול, נקמנות וגם רצון להתפרק ולהינות.בשנה האחרונה, בה אני עובד קשה במיוחד ויש לנו ילדה, הקשר הפך רעוע וגרוע ודומה לעתים לקשר של שותפים בדירה ושל הורים, אך לא של זוג.לאחר טיסה מהעבודה לחו"ל לפני מספר חודשים, כשחזרתי לארץ אשתי הטיחה בי (לא בפעם הראשונה) שהיא רוצה לעזוב.לאחרונה התוודתה שהיה לה "קטע" עם מישהו, ככל הנראה כשהייתי בחו"ל.אציין, שעוד לפני זה התעוררו בי מפעם לפעם חשדות ופרנויות מסוג זה.רצינו ללכת לטיפול זוגי והיא אמרה לי שיהיה לי קשה לשמוע את האמת. שאלתי אם אינני יודע אותה כבר וענתה שאינה יודעת אם כן או לא. כשחזרתי וחקרתי אם מדובר באירוע חד-פעמי כפי שזה היה נשמע מדבריה, הבטיחה לי שכן וצחקה מהחשש שלי, שמדובר אולי על משהו אחר וגדול יותר.בתחילה תגובתי היתה סלחנית, אמרתי לעצמי שגם אני עשיתי את זה ואין לי סיבה להתעצבן. שנינו קבענו שצריך למצוא דרך להציל את הקשר. רק כעבור כמה ימים זה החל להציק לי ולנקר ואני לא יודע מה לעשות:האם יש בכלל מקום לכעוס?האם להתגבר על הצורך לתחקר אותה - מי זה היה, מה היה, כמה זמן היה, האם באמת חד-פעמי וכו'?האם לא עדיף לי פשוט לא לדעת - כמו שבעצם קבענו מלכתחילה?האם עלי לספר, או יהיה עלי לספר במהלך טיפול זוגי, את מעשי שלי?

ד"ר אורן חסון
פרטי הכשלים, ולא פרטי התוצאות
15.08.2011 • 18:19

תוהה יקר,
אני חושב שאתם לא צריכים להכנס לפרטי הבגידות. אתם צריכים להכנס בתהליך היעוץ הזוגי לפרטי הכשלים שלכם בזוגיות, ולא לפרטי התוצאות שלהם, כי אלו יוליכו אתכם לא נכון – לחשדנות ואולי גם לנקמנות. החשבונות הללו הם בדרך כלל מיותרים, ואם אתם יכולים שלא להכנס אליהם, זה יכול להיות טוב. כי הרי, לא זה מה שחשוב, אלא השאלה היכן לא תפקדתם כראוי כזוג, היכן היו הכשלים בתמיכה ההדדית ובתקשורת, ואיך עושים זאת טוב יותר, ועם פתיחות בהבנת החולשות והצרכים יותר מאשר בנקמות ובעשיית החשבונות.חשוב שתלכו ליעוץ זוגי, כי יש לכם הרבה מה לעשות ומה לשפר. וחשוב שלא תתנהג כקדוש מעונה בשל הבגידה שלה, כי אם יתגלה שגם אתה אינך טלית שכולה תכלת, הנזק יהיה גדול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083