בגידה: גבר בוגד בגבר - מה לעשות?
סער
לאשתי רומן עם אישה בעבודה
⌄
ממש לאחרונה גיליתי (בוודאות) שלאישתי יש רומן בסתר עם קולגה במשרד בו היא עובדת.זה היכה אותי בתדהמה כמובן אבל אני לא רואה בזה סוף העולם או סיבה מיידית לפירוק המשפחה (יש לנו ילד בן שנתיים וחצי).האם יש צעדים כלשהם שכדאי לעשות במיידית כדי להפסיק את זה ולהחזיר אותה למוטב? לא הייתי רוצה לעמת אותה עדיין עם העובדה שאני יודע.תודההבעל המבולבל
ד"ר אורן חסון
התאהבות?
⌄
סער יקר,
אם הייתי מדרג את הקושי להתגבר על בגידות, הייתי אומר שהקשה ביותר לבן או לבת הזוג הנבגדים הוא כאשר גבר בוגד באשתו עם גבר, והקל ביותר הוא כאשר האשה בוגדת בגבר עם אשה. למה? – יש לזה סיבות שונות, ואין טעם להכנס לזה כרגע. אבל בכל מקרה, זה עדיין יכול להיות הרסני, כי השאלה הגדולה היא לאן היא לוקחת את היחסים הללו. האם היא מרגישה שזו חריגה חד פעמית לעולם הנשי? האם היא תוהה היכן היא ומה הזהות המינית שלה?אני יודע שזה מבלבל, כי אתה לא יודע לאן זה עלול ללכת אם תניח לזה (ובטוח היית מרגיש מאויים הרבה יותר ונבגד הרבה יותר לו זה היה גבר), ושאולי זה ייפתר מעצמו, ואולי לכן אתה לא יודע איך לומר מבלי לקלקל אם זה משהו חולף. אלא שאתה רואה זאת כגבר. כלומר, יותר כהרפתקה מינית. לו היית אשה, סביר שהיית חושש יותר מהתאהבות, ולא מההרפתקה המינית עצמה. אלא שאמנם אתה גבר, אבל היא אשה. הסיכון שהיא תתאהב או התאהבה באשה הזו, אם הודאות שלך היא באמת ודאות, גבוה, ולכן היא ללא ספק במצב של בלבול גדול מבחינה רגשית. זה לא תהליך פשוט. אתם זקוקים לליווי של יעוץ זוגי, וקשה לחזות מראש את תוצאותיו. הרבה תלוי באישית שלך ושלה, בסבלנות שלך, ובעולם הרגשי שלה. במוקדם או במאוחר תצטרך לומר לה שאתה יודע, ואני לא יודע אם מאוחר עדיף. חשוב שאתה תהיה מוכן לזה, ותצטרך להכין את עצמך. רצוי לעשות זאת לא כהאשמה, אלא כשאלה – לאן אנחנו לוקחים את זה? אני רוצה להיות איתך ביחד, האם זה אפשרי? – ולהעזר ביעוץ זוגי, כי האמוציות יכולות לטלטל אתכם רבות, ואתם תהיו כנראה זקוקים למישהו שיעזור לכם להכיל אותם ולהתקדם ביחד, אם זה מה שתבחרו לעשות.