בגידה בנישואין: מה לעשות?
דנה
בעלי בוגד סדרתי
⌄
שלום,
הבעיה שלי מוכרת להרבה נשיםת אך אני עדיין לא מצאתי תשובה: מה לעשות עם בעל בוגד סדרתי?אני אוהבת מאוד את בעלית אנחנו נשואים כמעת 20 שנה. לאחרונה גיליתי שהוא בגד בי עם בחורה בת 19.מה עושים? מבחינתו זה היה רק סקס והוא "מצטער" ורוצה להמשיך בחיי הנשואיםץ אני בטוחה שזה לא מקרה יחיד ובגידות עוד יחזרו. איך ממשיכים?
ד"ר אורן חסון
לטפל בבעיות הזוגיות
⌄
דנה יקרה,
מצד אחד את שואלת האם לסלוח לו ואם זה "יעבור לו", ומצד שני את אומרת שהוא בוגדסידרתי. אני מניח שיש לך על מה לבסס את מה שאת אומרת. אם כך, ואם את בטוחה ש"בגידות עוד יחזרו", השאלה היא למה את מצפה? מה יש לך בזוגיות, והאם את מוכנה לכך שבגידות נוספות יחזרו? אם לא, התשובה היא ברורה, כי את בטוחה שתהיינה בגידות נוספות.אני מבין את הקונפליקט שלך. יש בעיה משמעותית בנישואים שלכם, ואת יודעת זאת. אני חושב שהכי נכון הוא לנסות לתקן את המצב, וזה אומר ללכת לייעוץ זוגי.
גליה
לטפל בבעיות הזוגיות
⌄
לא ברור לי מה התועלת בללכת לייעוץ זוגי כשבעל הוא בוגד סדרתי, מילא מעידה חד פעמית וגם על זה באופן אישי לא הייתי ממשיכה הלאה...למה צריך להישאר עם מישהו כזה? הוא הרי לא יתקן עצמו..וזה ממש לא שכיח כפי שצויין..אני מציעה לה להעריך יותר את עצמה.
ד"ר אורן חסון
מה שכתוב, ומה שאולי כתוב
⌄
גליה יקרה,
בדרך כלל תגובות של גולשים מוסרות בפורום הזה, ואיני נוהג לענות עליהן מקוצר זמן. אבל אני מנצל את תשובתך כדי להוסיף עוד משהו למכתבי הקודם. לפי המכתב של דנה, לא ברור כלל אם הבעל הוא בוגד סידרתי מוכח, או שקיים רק חשש שהוא בוגד סידרתי או שיהפוך להיות כזה. האם יש אצל הפונה השלמה עם המצב הזה של בגידה סידרתית (שאולי מתבטאת במשפט המוביל: "הבעיה מוכרת להרבה נשים"), או רק חוסר אמון בסיסי בגברים?לכן חשבתי שחשוב שדנה תלך עם בעלה ליעוץ זוגי, כי יש להם הרבה על מה לעבוד. לשניהם.