בגידה: אובדן אמון וסימנים של מחויבות
מיכל
איבדתי את האמון
⌄
היו לי קשרים בעבר וחלקם נגמרו רע ועם המון כאב .יכול להיות שזה השאיר אותי "מצולקת" ואולי קצת חסומה רגשית. הקשר האחרון ניהלתי אותו לאט ובדרך הטובה והבריאה. הוא בחור מקסים והוא חבר טוב של אחי . כך שמעבר לאמון שהייתי צריכה לתת בו, הקשר התנהל ברוגע והתפתח מ"ידידות" לקשר עמוק עם חיבה ואהבה. הבעיה היא שאני ידעתי שהוא גרוש (הוא בן 29 ואני בת 26) אבל לא ידעתי שהוא לא השתחרר מאישתו. היום אני מבינה כי השנאה שלו כלפיה ,השאירה אותו תקוע. אני בטחתי בו לפני שהתקבו אינטימית כי הוא נתן לי להרגיש הכי בטוחה ואהובה. בדיעבד הבנתי כי הפריע לו שאני טסה לחו"ל בעקבות העבודה לתקופה של חודש וחצי-חודשיים אך ידעתי בזמנו שהבחור הזה לא יוותר עלי ואז יום בהיר אחד הוא החליט לוותר בלי הרבה מילים והסברים הוא התקשר אלי כשיום לפני הייתי וביליתי איתו ועם עוד זוג חברים בערב מפנק שהזמינו עבור "הנסיכות" שלהם כפי שהם הגדירו, ואמר לי שהוא רוצה לעזוב בלי רצון להיפגש ולהסביר יותר מדי. הבחור שהאמנתי בו ובטחתי בו עשה את הלא יאומן והוא ידע מאחי שאני במצב רגיש והוא הזהיר שלא יפגע בי. היום אחי לא מדבר איתו. איבדתי את האמון שלי באנשים .אחרי שבניתי אותו לאט ועוד הבנאדם הכי מקסים, איך אני אמורה לנהוג עכשיו?
ד"ר אורן חסון
הפתעות, וסימנים של מחוייבות
⌄
מיכל יקרה,
מן הסתם, היו דברים שהוא לא פתח בפנייך, אלא צבר בתוכו (אם אלו דברים הקשורים בך), או הסתיר מפנייך (אם זה קשור ביחסיו עם אחרת). לא כתבת כמה זמן הייתם בקשר, ואני מניח שזה לפחות כמה חודשים, שבהם יצאת לפחות פעם אחת לחודש-וחצי חודשיים. אם הזמן נטו היה מתמשך, זה אמור לכאוב יותר, כי לכאורה היית צריכה להכיר אותו יותר. אבל חשוב שתביני שיותר מאשר האמון שלך בגברים נשבר, נשבר בך האמון שאת נותנת בעצמך לזהות קשר טוב עם גבר. את כבר לא בטוחה שתדעי אם לבטוח בו או לא.והכי קשה זה שאין לך יותר מדי מידע על הסיבות. לו היו לך, היית יכולה אולי להבין אם היו לו, אולי, נסיבות מקלות, או אולי מדוע החמצת את הסימנים המקדימים.אבל מה שבטוח הוא שהבחור חלש, ומתקשה לפתוח את רגשותיו (מה שטיפוסי יותר לגברים מאשר לנשים) או להתעמת, כלומר, מוכן להסביר גם כשצריך לעמוד מול כאב ואולי כעס (שלך). וזה נכון הן לגברים רבים, והן לנשים רבות. כך שסביר להניח שאם תמצאי לך בן זוג שמוכן להסביר את עצמו גם כאשר את כועסת עליו, ולא מרגיש צורך עז לברוח, תוכלי להרגיש איתו יותר בטוחה.ככל שתכירי אותם טוב יותר, וככל שתקבלי יותר סימנים של מחויבות, כך תוכלי להרגיש בטוחה יותר.אבל עם כל זאת, ולמרות כל זאת, זה עניין של הסתברות. כשעוסקים ביחסים בין אנשים, תמיד יש לצפות להפתעות.