אשה מוכה: תמיכה ועזרה
מירי
זוגיות במשבר
⌄
שלום רב,
אני נשואה מזה 8 שנים, הבאתי לעולם שני ילדים, בן ובת. באתי מבית הרוס , ההורים שלי לא הסתדרו אף פעם, תמיד היו מריבות ביניהם. לא יצא לנו לצאת לטיול ביחד, לאכול ביחד, לבלות ביחד וכו'.עקב המריבות שלהם, האח הגדול שלי עשה נתק איתם. התחתנתי והיות לי הרבה מטענים ובעיות רגשיות מהבית. סיפרתי לבעלי על הכל משום שהוא הבחין שמשהו לא בסדר איתי. חשבתי שהוא הבין והזדהה איתי, אך לצערי אני חושבת שמה שקרה הוא ההפך. בכל פעם שהתווכחנו, הוא היה מנצל את החולשות שלי, היה לועג לי על כך, משפיל אותי ואת המשפחה שלי. הוא דיבר על אמא שלי , על האחים והאחיות שלי. כשאני אומרת משהו שעצבן אותו, הוא נהל להגיד לי את כל זה. הוא אפילו הכה אותי כמה פעמים. בפעם האחרונה שהכה אותי , התקשרתי לעובדת סוציאלית וסיפרתי לה על הכל. סיפרתי לו על זה כשבא להתפייס איתי, ומאז הוא לא הכה אותי. למרות זאת, הוא עדיין תוקפני באופן מילולי. קשה לי איתו. הרבה פעמים ביקשתי ממנו לא לריב מול הילדים, הסברתי לו שקשה לילדים כי הם מפחדים. הרי אני עברתי את זה. הוא לא מבין.ביקשתי ממנו לפנות לייעוץ זוגי והוא מסרב.מה לעשות?מירי
ד"ר אורן חסון
אשה מוכה
⌄
מירי יקרה,
אני לא יכול לדעת מהן האופציות העומדות לרשותך. אבל האופן שבו את מתארת את הנישואים שלך, מצביע על נישואים רעים, אולי לא פחות, ואולי יותר מאלו של הורייך. אני לא יודע עד כמה טוב לך כשטוב לך שם, וזה נשמע שזה רע מאד מאד כשזה רע. התעללות במשפחה היא גם התעללות פיזית, וגם התעללות נפשית, ועושה רושם שאת אשה מוכה בשני האופנים. אל תתביישי מהמונח הזה, כי לא את אשמה בו. אבל תקבלי אותו, ותסיקי ממנו מסקנות. אני לא יודע מה אמרה לך העובדת הסוציאלית, אבל אני מניח שהיא הסבירה לה את אפשרויות הפעולה שלך. אם את רוצה להגן על עצמך ועל הילדים, חפשי דרכי פעולה אפשריות לעשות את זה, כי את יודעת עד כמה זה חשוב.