אפשרויות בקשר: מה צפוי?

תאריך פנייה: 04.08.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
בחור 24
חזרנו אבל.
04.08.2013 • 10:27

אני אנסה לקצראני אנסה לקצר ולתמצת כמה שאפשר.הייתי בקשר עם מישהי כמעט 3 שנים, היה מדהים עליות וירידות ורגעים כאלה ואחרים.אני בן 24 היא בת 22.נפרדנו לפני שנה וחזרנו לפני חודש.פרידה שלוותה בהמון משקעים, המון געגועים ורגשות.חזרנו לפני חודש, משהו שייחלתי לו מאז שנפרדנו.והנה היא פה, כולה. וגם אני וגם היא מרגישים מוזר, מרגישים קושי, מרגישים שזה מאומץ מיידי, פשוט מיידי לא כמו פעם.לא מחפשים את הפרפרים אבל משהו מעבר.יש ביננו חברות מדהימה, הבנה מטורפת, חיבור קוסמי.אבל משהו בכל זה מתפקשש... אני אובד עצות.קבענו שנמשיך להיות ידידים, משהו שאני וגם היא לא עושים- להמשיך קשר עם אקס בתור חבר/ה טוב/ה.אני לא רואה את עצמי באמת מפרגן לה על קשר חדש שהתחיל או להפך. המהלך של הידידות בא לשמור אותנו כאופציה קרובה וכדי שתמיד נדע מה קורה אחד עם השני.אני לא מבין למה זה ככה, למה פתאום מזאת שהייתה כלתי לעתיד אני רואה משהו מטושטש. אשמח לעזרה!ולתמצת כמה שאפשר.הייתי בקשר עם מישהי כמעט 3 שנים, היה מדהים עליות וירידות ורגעים כאלה ואחרים.אני בן 24 היא בת 22.נפרדנו לפני שנה וחזרנו לפני חודש.פרידה שלוותה בהמון משקעים, המון געגועים ורגשות.חזרנו לפני חודש, משהו שייחלתי לו מאז שנפרדנו.והנה היא פה, כולה. וגם אני וגם היא מרגישים מוזר, מרגישים קושי, מרגישים שזה מאומץ מיידי, פשוט מיידי לא כמו פעם.לא מחפשים את הפרפרים אבל משהו מעבר.יש ביננו חברות מדהימה, הבנה מטורפת, חיבור קוסמי.אבל משהו בכל זה מתפקשש... אני אובד עצות.קבענו שנמשיך להיות ידידים, משהו שאני וגם היא לא עושים- להמשיך קשר עם אקס בתור חבר/ה טוב/ה.אני לא רואה את עצמי באמת מפרגן לה על קשר חדש שהתחיל או להפך. המהלך של הידידות בא לשמור אותנו כאופציה קרובה וכדי שתמיד נדע מה קורה אחד עם השני.אני לא מבין למה זה ככה, למה פתאום מזאת שהייתה כלתי לעתיד אני רואה משהו מטושטש. אשמח לעזרה

ד"ר אורן חסון
לשמור אפשרויות, ואולי גם לשלם מחיר
06.08.2013 • 20:10

בחור יקר,
אתם עושים כרגע את מה שמרגיש לכם נכון - שזה לשמור על האופציה שמשהו ישתנה אצלכם מתישהו בזמן הקרוב, ושהיחסים יחזרו להיות רומנטיים. יתכן שזה יקרה, ולכן אין לבטל את זה לחלוטין. ואם לא, למרות שיש ציפיות שבכל זאת זה יקרה לפחות לאחד מכם, אזי מתישהו זה יהיה כואב מדי, והקשר יתנתק ממילא.כך או כך, קל כנראה שלא יהיה, עד שתגיעו לאיזה שהוא שיווי משקל ביניכם, בין אם כזה שהוא ללא קשר, או כזה שהוא עם קשר זוגי או אחר, שתרגישושניכםטוב איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בחור 24
לשמור אפשרויות, ואולי גם לשלם מחיר
06.08.2013 • 23:17

קודם כל תודה רבה על התגובה והיחס.ארצה לשאול שאלה נוספת.הפחד שנמצא אצלנו כרגע הוא כזה- "אם כבר בהתחלה אנחנו מרגישים ככה אז מה יהיה הלאה"מבחינתי אני הבנתי שזה מאוד לגיטמי שלא נרגיש שלמים או פרפרים בשלב מוקדם כל כך. אלה צריך לתת לזמן לעשות את שלו ביחד עם עבודה משותפת ורצון משותף לחדש קשר שהיה טוב.הפחד מצידה, היא אומרת שהיא לא מרגישה את זה כמו פעם. ואני גם ככה אבל שוב אני חושב שיש מקום על לעבוד על זה.אני אשמח לדרכים טיפים או אולי הסבר מסויים אם זה בכלל אפשרי ואם כן איך בדיוק?

ד"ר אורן חסון
להחזיר את המומנטום
08.08.2013 • 18:29

בחור יקר,
לפרידה, בשלב כלשהו של היחסים, יש השפעה על מה שיקרה אחר-כך. די בכך שאחד הצדדים יגיד לעצמו "הנה, הצד השני ויתר עלי", כדי לגרום לסחיפה במומנטום הרומנטי הראשוני, וכדי לאבד לפחות משהו מהאמון הראשוני שהיה לכם, או שהייתם רוצים שיהיה לכם בבן הזוג שלכם - שהוא ירצה אתכם בכל תנאי. משהו מזה הלך לאיבוד. הרגש, שאחד המרכיבים העקריים שלו הוא הביטחון בעתיד משותף, כבר לא באותו מקום, כי בשלב מסויים ויתרתם עליו. עכשיו צריך לשחזר אותו, ולהרגיש שוב שאתם באמת, שניכם, רואים עתיד משותף ביחד. אם זה מה ששניכם רוצים, זה אומר שאתם צריכים ללמוד להניח לפחדים שלכם, שהצד השני אולי לא רוצה כמו שחשבתם, ולהתמסר לחדש לזוגיות ולאמונה ששניכם רוצים זה את זה לכל החיים. לא משנה מה יקרה אחר-כך, חשוב מה אתם רוצים עכשיו, כי הרצון של עכשיו יוצר מומנטום שקצת איבדתם, ואתם רוצים להחזירו מחדש. זה יכול להגיע, אם כל אחד מכם יצליח לתת מקום ל"התמסרות" המחודשת לקשר, מבלי לפחד מה חושב הצד השני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083