אמון ותקשורת בזוגיות
j.lo
התלבטות
⌄
יש לי בעל מדהים!!! אך לצערי כשמתחתנים מקבלים גם את המשפחה של הבעל הנפלא שהם ממש אבל ממש לא נפלאים. אנחנו נשואים עוד מעט 5 שנים ולפני כחודשיים נולדה לנו בת ראשונה . הבטחתי לעצמי שלא אהיה כמו אמי שסבלה 35 שנה ממשפחתו של אבי עד שהוא החל להבין את אמיתות דבריה לגביי מעשיהם של משפחתו. אני לא רוצה לבכות 35 שנה על כמה שפוגעים בי ואני לא רוצה לענות את בעלי במריבות מיותרות או בלספר לו כמה פגעו בי, כי גם ככה הוא מפרש את הדברים אחרת ... וגם אם הוא פונה למשפחתו בשאלה מדוע? הם מסובבים את העניין ומוציאים אותנו אשמים. חשוב לציין כי אם אני מספרת לבעלי על דברים שנאמרו לי ולא מספרת לו שהם נאמרו על ידי משפחתו אלא על ידי מישהו אחר הוא ממש כועס ומצדיק אותי . אך אם אני מספרת לו שהדברים נאמרו על ידי משפחתו הוא אומר שאולי לא הבנתי או שלא הייתה כוונה רעה... אני לא ישנה בלילות מרוב סיטואציות שונות שרצות לי בראש. אני כמעט מוכנה לוותר על נישואיי כדי להפסיק את הפגיעה וחוסר השינה בגלל ׳שאמרו לי כל מיני דברים פוגעים...׳ אני מחפשת תשובה או אולי פתרון נגיש לעניין לפני שאני מפרקת את הנישואים שלי. אודה לתשובתך!
ד"ר אורן חסון
בטחון, אמון ותקשורת
⌄
ג'יי-לו יקרה,
קשה לי לומר לך תשובה ברורה, כי איני יודע מה באמת קורה. כלומר, האם את נפגעת בקלות רבה מדי, או שאת סבלנית מאד והם פשוט בלתי נסבלים. לכן גם קשה לי לדעת האם בעלך מנסה לרכך אותך כדי שלא תקחי דברים ללב יותר מדי, או שהוא באמת חושב שהמשפחה שלו מושלמת. או אולי התשובה היא באיזה שהוא מקום בין לבין. הדרך לפתור זאת תלויה בתשובות לשאלות הללו, אבל לא רק. היא בכל מקרה צריכה לעבור דרך אמון רב יותר בינך לבין בעלך, ותקשורת טובה יותר. איני יודע מדוע זה לא קיים, ויתכן שכדאי שתלכו ליעוץ זוגי כדי להבין טוב יותר את כל הרגשות המעורבים, ולתת לכם פתרון מערכתי יותר, שבכללו, וזה מרכז העניין, האמון ההדדי, הבטחון שלכם זה בזה, והתקשורת הטובה.