אמון בזוגיות: טיפים לשיפור היחסים
אופיר
לא יודעת מה לעשות..
⌄
היי,אני יוצאת עם מישהו כבר 4 חודשים והכל ממש נהדר. אני אחרי קשר של 4 שנים ובמהלך הקשר הארוך לא היו איזושהן בעיות אמון לא חוויתי בגידה מצד בן הזוג וכ'ו...הסיבה שאני כותבת היא שבאופן מקרי הבחנתי בתיק הפתוח של בן הזוג החדש וראיתי מבלי לחטט חבילת קונדומים. הבעיה היא שאנחנולא משתמשים בהם - אני על גלולות.יכול להיות שהם שם עוד מתק' ההוללות שלו או שהם שם והבחור פשוט לא נאמן.אני לא יודעת מה לעשות זה משגע אותי. אני לא יכולה לשאול אותו שלא יחשוב שאני חטטנית וקשה לי גם לא לדעת את האמת.. אני חייבת לציין שאני נראית מצוין ויש לי המון ביטחון עצמי ככה שזה לא נובע מחוסר ביטחון.אני פוחדת לצאת מופסדת וטיפשה - אני מפחדת להגיע למצב שבו יזלזלו בי ללא ידיעתי. אני חייבת לדעת את האמת!אני צריכה עצה - איך אני יכולה להגיע לאמת מבלי שירגיש שאני חטטנית ו/או חשדנית יתר על המידה?
אופיר
לא יודעת מה לעשות.. ועוד..
⌄
ובהקשר לזה ובאופן פסיכולוגי: שמתי לב שבכל הקשרים שלי יש לי נטייה לפרש כל דבר שהבן זוג אומר באופן הכי שלילי שיש בקשר לזוגיות.אני לא מראה את זה אבל אני בהחלט מפנימה ובונה בתוכי ספקות. למה? הרי ברור לי שהרב מזה הוא לא נכון. אני מרגישה לפעמים שאני חייבת תמיד להיות מוכנה לרע מכל ולעולם אבל לעולם לא לצאת כשידי לא על העליונה. וחבל לי כי אני יודעת שזה פוגע בי באיזשהוא מקום...
ד"ר אורן חסון
נון שאלנטיות במקום חשדנות
⌄
אופיר יקרה,
אני חושב שבמקום "להגיע לאמת", כדאי שתתני בו אמון. הקשר ביניכם נהדר, כהגדרתך, וזה באמת יכול להיות שריד של פעם. את יכולה פעם, אולי דווקא ברגע של אינטימיות ורוך, להגיד לו בנון-שאלנטיות (קוּליות מצוייה): "מאמי, התיק שלך היה פתוח לפני כמה ימים. אתה לא חושב שהגיע הזמן לאפסן את הקונדומים במגירה?" – גם תגידי, גם לא תיראי חשדנית, ויהיה לך קל יותר. ותני לו קרדיט, כל עוד אין לך סיבה אחרת שלא לבטוח בו.את צודקת בכך שחשיבה פסימית פוגעת. הכנה לגרוע מכל טובה ומתאימה בכל זאת, כאשר העולם סביבך הוא רע מטבעו. אבל אם הוא לא, את עלולה לבזבז יותר מדי אנרגיות ולקלקל יחסים כאשר הם טובים, רק בגלל מינון מסויים של חוסר ודאות, לא בגלל שעושים לך רע. אם את מרגישה שזה באמת מקשה עליך ושאת לא מצליחה לצאת מזה לבד (נסי ללמד את עצמך להרגיע, למשל על-ידי מציאת תחליפים של עשייה אינטנסיבית, רגשית או פיזית, כאשר את מקבלת התקף כזה), אולי תשקלי סיוע פסיכולוגי.