אמא שלך? קונפליקט משפחתי וזוגיות

תאריך פנייה: 26.03.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
בעלי
26.03.2005 • 21:22

לפני שנה אמא שלי עשתה מעשה שמאווווד פגע בבעלי. מאז הוא מתרחק מהמשפחה שלי, הוא לא מגיע לשמחות משפחתיות וכל הזמן מודיע לי עד כמה הוא שונא את אימי.( יש לציין שהתעמתנו עם אימי אז והייתי לצידו )חשבתי שעם הזמן הרגש והעלבון ישתנו ויהיה אפשר להמשיך בחיים אבל השנאה רק מתגברת ואני אובדת עצות. אני מרגישה שהשנאה הזו למשפחתי מעיבה גם על היחסים בינינו.הוא בחיים לא ילך ליעוץ או לדבר עם מישהו ולא משנה מה אני אומרת..הכל לא עוזר.הצילו!

ד"ר אורן חסון
אמא שלך?
26.03.2005 • 23:50

שירה יקרה,
השארת אותי עם יותר נעלם מאשר ידוע. מהו זה שאמא שלך עשתה? האם זה באמת בלתי נסלח? אם המעשה אכן אינו מוצדק, מדוע שהיא לא תתנצל בפניו?בעקרון, עשית נכון שצודדת בו בעימות עם אמך, כי הרי החלטת לחיות אתו את חייך. אלא שכמובן שאת מרגישה רע להיות בין הפטיש לסדן.גם לא הוספת אם יש ילדים/נכדים בסיפור, ואם אין היום הרי מן הסתם הם יגיעו אחר-כך, והבעיה תחריף. אלא שנראה לי שאת מטילה עליו בלעדית את נטל הסליחה, וכאן צריכים שניים לסולחה. אולי כדאי שתדאגי לכך שאחרים מבני המשפה שלך ייצרו איתו קשר טוב, כדי לבנות אמון ויחסי שותפות עם המשפחה גם ללא האם. כל קשר נוסף כזה יקל על עשיית הסולחה בהמשך, כי יהיו יותר חוטים למשוך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083