אמא שלא רוצה לוותר - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 08.10.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
אמא של חבר שלי
08.10.2013 • 18:18

היי, אני בת 18 ויש לי חבר שגדול ממני בשנתיים. הקשר בינינו מצויין וגם אני ואמא שלו מסתדרות, אבל כשזה מגיע לקשר שלו ושל אמא שלו מתחילה הבעיה.קשה לה לשחרר את חבר שלי, והיא מעיקה עליי מאוד בקשר שלנו. היא מתערבת בקשר גם כשהוא אומר לה להפסיק ובגלל שהיא שומרת על עצמה ונראית מאוד צעירה לגילה (ברמה של בת 20) היא מרשה לעצמה להצטלם איתו בתמונות שמתאימות לבני זוג (של חיבוקים צמודים וכאלה) ר-ק כשאני שם... ועוד מבקשת ממני לצלם אותם כאילו בכוונה להרגיז, בכוונה של "הוא שייך לי". היא מנסה להרגיש עצמה צעירה ולכן מנסה להיראות כזו, וילדותי ככל שיישמע זה ממש מפריע לי. היא כל הזמן אומרת לו שאני לא בשבילו ושאנחנו יותר מדיי ביחד לדעתה ושנראה כאילו עברנו לגור אחד אצל השניה, וחוץ מזה היא מעירה לי תמיד על הלבוש שלי ובוחנת אותי כל הזמן . מה עליי לעשות??? אני לא רוצה להיפרד ממנו!

ד"ר אורן חסון
אמא שלא רוצה לוותר עליו
09.10.2013 • 10:55

לילך יקרה,
קצת בעיה כאשר הוא נמצא בגיל שבו הוא תלוי מאד באמו. כי כל עוד זה מתקיים, ועד שיסיים את הצבא (אני מניח), ויהיה עצמאי, יהיה לה קל יותר לתמרן את עצמה לתוך הקירבה החזקה איתו, ואז את מקבלת עיסקת חבילה של שניים במקום אחד. בהחלט יכול להיות שהיא מתקשה להתנתק ממנו, במודע או שלא במודע, ו/או חושבת שיודעת יותר טוב ממנו מה טוב עבורו - משהו שהורים רבים עושים, לפעמים בצדק והרבה פעמים שלא בצדק. במצבכם, כשהניתוק ממנה אינו אפשרי, זהו מאבק שאת צריכה להתמודד איתו, והכי נכון הוא ברַכּוּת. גם איתה, אם את יכולה, וגם איתו - כי אם הוא ירגיש קרוע בינך לבינה - בהתחלה אולי יבחר בך, אבל המתח הפנימי שהוא ירגיש על הרקע הזה, מולך מצד אחד ומול אמו מצד שני, עלול לערער את מה שיש ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083