איפוק בזוגיות: מה לעשות?
דנה
עצבים של הבעל
⌄
הי..אני בת 25, נשואה (בעלי גדול ב3 שנים)בעלי הוא בן אדם מצחיק ונחמד, מפנק ואוהב. אבל.. לפעמים, כשהוא מתעצבן, הוא פשוט פתאום ממש ממש צורח 'כוס אמק!!!!!' 'מזה הדבר הזה??' 'בן של זו__' וכו' וכו'. זה קורה לו כשאיזה משהו נתקע (נניח המחשב פתאום לא עובד ואין אינטרנט והוא ממש צריך את זה לעבודה שלו. בד"כ זה נובע ממכשירים חשמליים, מאיזה משהו שנתקע או שלא הצליח לו). זה ממש מוזר שהוא פתאום'מתהפך' ככה וצורח בטירוף.בד"כ הוא בשליטה עצמית תמיד והוא הגיוני וכו', אבל כשמשהו 'מביא לו את הסעיף', הוא מתחרפן. זה קורה,נניח, פעם בשבוע - שבועיים. בד"כ אחרי שהוא צורח ככה, הוא קצת עצבני ומתעסק במה שעיצבן אותו (מתקן את המחשב, לדגומא..), ואז הוא נרגע. כל הזמן הזה אני לא מתקרבת אליו, כי אין לו כוח אליי (אם אני מנסה לעזור הוא מנפנף אותי בד"כ).ראוי לציין כי -1.זה מאוד מפריע לי. בדיוק אנחנו מדברים על הבאת ילדים ואני לא רוצה שיהיו לי כאלו צרחות וקללות בבית שלי. זה גם קצת מבהיל.2. הוא לא עושה את זה בד"כ מחוץ לבית. למרות שלפעמים הוא יכול להתעצבן גם יתר על המידה (עם צעקות וכו') על איזשהוא נציג שירות, אבל זה קורה לעיתים נדירות יחסית.3. אני אף פעם לא אומרת לו כלום, אני פשוט מתרחקת ממנו כשזה קורה כי אני רואה שאין לו סבלנות אליי ואל העזרה שלי בכלל (גם מנסיון עבר שניסיתי לעזור/ להתקרב). ואני יודעת שהוא מעדיף שאתרחק. אף פעם לא דיברתי איתו על זה.השאלה שלי היא - עד כמה, אם בכלל, זה חריג, ואיך כדאי לי לנסות לשפר את זה אם זה מפריע לי?.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
אולי זה כל מה שהוא צריך...
⌄
דנה יקרה,
אין לי תשובה ברורה לשאלותייך. כרגע, את כנראה נוהגת נכון בכך שאת מתרחקת, ונותנת לו להירגע. אבל אם הוא אדם פתוח, ואם היחסים ביניכם טובים, תוכלי לגשת אליו כאשר הכל טוב והאוירה טובה, ולשאול אותו אם הוא יכול במצבים האלה לשמור על איפוק?את לא צריכה להקצין את האמירה שלך, וגם לא להסביר שזה מפחיד אותך כדי להצדיק את הבקשה שלך. אם תעשי זאת, הוא יחשוב שאת לא רציונלית, ומוציאה דברים מפרופורציה. הפרופורציה הנכונה היא שזה מפריע לך כשזה קורה. ולכן, את צריכה לשאול אותו בפשטות אם כשזה קורה לו הוא יכול לשמור על איפוק, כי זה מפריע לך כשהוא כך. "מפריע", לא יותר. והשאירי זאת כבקשה, ואפילו להתייחס לזה קצת בהומור. אבל לא לכך שזה מפריע לך. בהחלט יכול להיות שאם הוא לא יחשוב שאת תוקפת אותו, אלא שאת נשארת חברה שלו, ותומכת, ומעודדת, ואפילו מבינה, הוא ישתדל ללכת לקראתך. ואולי זה כל מה שהוא צריך כדי להפסיק עם זה לגמרי – קצת מודעות ורצון טוב.