אינטימיות כענישה: מה עושים?
אביבית
מתוסכלת מינית
⌄
היי ד"ר אורן חסון.
אני ובעלי נישואים כעשור. אני בת 35, והוא בן 42.
יש לנו 2 ילדים (7, 9)
אני נראית טוב מאוד, ומאוד מחוזרת, וגם הוא נראה טוב. הבעיה היא שמאז שהתחתנו, כל פעם שאני מבקשת או יוזמת יחסי מין, הוא מתרחק ומתחיל לריב איתי. אני יכולה ליזום או להתקרב אליו פעם בכמה חודשים. והוא מבחינתו, מתי שבא לו ניגש אלי ואני ב90 אחוז מהמקרים מאפשרת לו, אפילו כשלא בא לי.
הבעיה היא, שאני מרגישה כל פעם שאני רוצה אותו, הוא דוחה אותי בכוונה. וזה הופך אותי מאוד מתוסכלת, ואנחנו רבים. אני מרגישה שהוא פוגע בי בכוונה. הכל תקין איתו. מבחינה רפואית, עומד לו כשהוא רואה אותי, וגם כשאני מתקרבת אליו ונוגעת בו. כשהוא קולט שאני רוצה אותו הוא עושה את הכל כדי לא לספק אותי מינית..זה מרגיש לי שהוא מעניש אותי בכוונה.
למה זה קורה לדעתך?
ד"ר אורן חסון
מניעת אינטימיות כענישה
⌄
אביבית יקרה,
לפי מה שאת מתארת, נראה שהוא הפך את האינטימיות המינית ביניכם, ואולי האינטימיות בכלל, לאמצעי ענישה ולמאבק כוחות. אם זה המצב, אז הוא כנראה כועס על משהו, משהו שאולי לא מסתדר לו בחייו, ואולי אפילו גם מאשים אותך בזה שהוא לא מאושר. אם זה התהליך, אז משהו בתקשורת שלכם לא עובד כראוי, כפי שכתבתי למעלה, ויש כנראה משהו שלא עובד כראוי באינטימיות שלכם בכלל, לפחות מנקודת המבט שלו (כלומר, שמבחינתו יש תחושה פנימית שמקשה עליו, כנראה, להיות פתוח איתך או להיות רך איתך), וזה דברים שלא נאמרים בכלל, או לפחות שלא נאמרים באופן שמאפשר לפתוח או לדבר עליהם, או שהוא – באיזה שהוא מקום – אולי מיואש מלפתור אותם. בין אם הפרטים של האפשרויות שכתבתי הם נכונים, ובין אם לאו, את הקשיים האלה של התקשורת ביניכם יש לפתור, ויתכן שתצטרכו סיוע מקצועי. כי כדי לדבר על זה ולפתוח ולהבין את המתחים והכעסים הפנימיים ההדדיים, אתם צריכים לדבר על זה, ולדבר על זה באופן שלא יגיע לרמות כעס שיביאו לפגיעה הדדית (או מצידו), ו/או למגננות – כי אז לא תמיד מה שנאמר הוא גם מדוייק, אלא מיועד להדוף או מיועד לפגוע. לכן, יכולה להיות חשיבה הפתיחה של היחסים ביניכם עם איש מקצוע טיפולי, שאולי גם יעשה את זה בקצב הדרגתי כדי שלא לגרום לפיצוצים, אלא לפירוק הדרגתי של הנושאים. אבל את יכולה עוד לפני כן לנסות לדבר איתו, ובעיקר להקשיב קודם, כדי להבין מה הוא מרגיש, וגם אם זה אולי יפגע בך כשתרגישי שזה לא הוגן. הכיני עצמך לאפשרות הזו.הרבה טוב,ד"ר אורן חסוןמטפל זוגי ואישיאתר הבית של ד"ר חסון:www.orenhasson.com