איך למצוא בת זוג לא מינית
איתי
בן 36
⌄
אני כבר בן 36, וטרם נשוי. גיליתי שסקס זה לא הדבר שהכי מעניין אותי בחיים (אני לא יצור א-מיני!), וזה הדבר העיקרי שמגביל אותי בלהתחתן. והגיע הזמן כבר! אני אוהב מאוד ילדים ורוצה להקים משפחה, אבל פוחד להתחתן עם אישה שתרצה כל הזמן סקס! אין לי כוח לזה! (מספיק לי פעם בחודש....)יש לך רעיון או עצה חכמה בשבילי?מודה לך מראש, ושיהיה חג שמח!
ד"ר אורן חסון
איך למצוא בת זוג שאינה מינית במיוחד
⌄
איתי יקר,
אני לא יודע מה הסיבה לכך שאתה לא מרגיש מיני במיוחד, אבל אתה בהחלט נכנס לחרדות מכך, וזה הקושי העיקרי שלך. אני חושב שהבעיה שלך היא בעיה רק משום שהחברה שלנו מוגדרת כחברה מאד מינית, ושלהיות מיני נחשב מאד כהצלחה. אלא שיש גם נשים רבות שאינן מיניות כלל ועיקר. העניין הוא בעיקר שגברים ונשים כמוך, מצניעים את ההסתפקות במועט שלכם בנושא זה, בגלל הלחץ החברתי. אם תגדיר מראש את עצמכך ככזה, תתפלא לדעת שתמצא נשים שיתאימו לצרכים שלך. ואז נשאלת השאלה – איך לעזאזל מצהירים על כך כבר בתחילת הקשר? ואני מודה שבפגישות רגילות, זה בעיה. מתי בדיוק מתחילת הקשר לומר זאת, זה בעייתי, אתה לא בהכרח רוצה שזה יעבור כשמועות בין חבריך, ולכן אתה רוצה לעשות זאת עם מישהי שמראש מכירה אותם רק לאחר שתיתן בה אמון שזה יישאר ביניכם, ולפעמים זה עלול להראות לא משהו גם לנשים שהן עצמן מרגישות כמוך, בשל המוסכמות.כאשר מדובר בנשים שאינן קשורות לחוג מכריך, אני ממליץ להגיד זאת די בהתחלה, ולהיות כן עם העניין. ולא לעשות מזה סיפור גדול. כאשר הנושא המיני יעלה, או כאשר תעלו חלומות ואפשרויות ורצונות, ספר מה מתאים לך, מבלי צורך להצדיק ולהצטדק. זה מה שאתה, אתה מקבל את עצמך, ותעבור לנושא הבא. אתה צריך להבהיר שלפחות אתה לא רואה בזה משהו פחות ערך. אפשרות נוספת היא באתרי הכרויות באינטרנט, ושם לכתוב מראש את דעתך ותחושתך בעניין. משם והלאה, הדברים גלויים מתחילתם, נשים יעריכו את הכנות, יעשו את ההחלטה שלהן כבר בצעד הראשון, וכל קשר שייווצר לך בעקבות כך, יגיע מראש עם הידיעה שכך אתה, ושזה מתאים להן.