אי הבנות בתקשורת רגשית בזוגיות
שיר
לא מרגישים אותו דבר
⌄
היי אני ובן זוגי יחד כבר שנה וקצת אנחנו בני 25-26 במשך כל הזוגיות שלנו, הוא אף פעם לא אמר לי שהוא אוהב אותי העניין מפריע לי מאוד וגם דובר בנינו, תמיד אמר לי דברים כמו- לוקח לי הרבה זמן להתאהב, זה יקרה, אני עוד אגיד לך.. וכו
לפני כמה ימים הייתה בנינו שיחה שהייתה רעידת אדמה ענקית פתאום שנינו התערערנו, הבנו שיש פער בין הרגשות שלי לרגשות שלו ,אני רואה את הקשר הזה לטווח הארוך והוא עדיין מתקשה לומר את זה , לטענתו הוא כן רואה בי משהו רציני ומקווה שזה יהיה לטווח הארוך אבל עדיין צריכה לקרות מבחינתו מין עליית מדרגה רגשית כדי שיוכל להרגיש את זה במהלך השיחה הארוכה הבנו ששנינו לא מוכנים להיפרד, טוב לנו ביחד מאוד בכל שאר ההתנהלות מלבד זה
אני מאוד נפגעתי מהמילים ועל חלקן הוא התחרט השאלה היא האם דבר כזה הוא לגיטימי והגיוני, האם הסבלנות וההכלה שלי כלפי הנושא הזה היא טובה או שהיא תפגע בי בסוף
מבחינתו עכשיו השיחה עזרה לו מעט להשתחרר והוא חושב שהוא יהיה מסוגל להוריד את ה״חסם״ הזה וכן יוכל להתחבר לרגשות עד הסוף
השאלה האם באמת יכול להיות מצב כזה שפתאום הוא כן ירגיש את מה שהוא רוצה להרגיש אני מבולבלת ומוטרדת מאוד וחייבת עצה תודה רבה
ד"ר אורן חסון
אי הבנות בתקשורת על רגשות?
⌄
שיר יקרה,
אני מבין שהשיחה ביניכם ערערה אותך. ואני תוהה אם הוא באמת מרגיש אחרת ופחות, או אולי הוא מתקשה בניסוחים או התחייבות רגשית, ואחר כך הופך להיות שבוי של ההצהרות הקודמות שלי, אולי כי החשיפה הרגשית שלך גדולה עליו. יתכן מאד שהוא כן אוהב אותך, זה נראה כך לפחות לפי המעשים, ויש לו קושי גדול מאד לדבר על זה.הייתי מציע לכם ללכת לטיפול זוגי – לא בגלל שיש לכם בעיה בצד המעשי של היחסים, אלא בשל הפער התקשורתי ביניהם בנושא הרגשי. זה משהו ששווה ללמוד, כי אחרת מדי פעם תעלי דברים שהוא או מתקשה להבין או מתקשה לדבר עליהם, ותיווצרנה אי הבנות שיעצימו אצלך את החרדות, ואצלו את התסכול.ראי את הדף שלי:טיפול זוגי לזוגות צעירים.
שיר
אי הבנות בתקשורת על רגשות?
⌄
דר תודה רבה על המענה! שאלה נוספת אחרונה
לצערי אין ביכולתנו בשלב זה ללכת לטיפול
האם יש משהו שהיית ממליץ לעשות בעצמנו? מעשים או שיחות או גישה כללית
איך עליי להתייחס למצב והאם הוא אכן יכול להשתנות ללא טיפול
תודה רבה , אני פשוט מוטרדת
ד"ר אורן חסון
הטוב שיש בכם
⌄
שיר יקרה,
נראה שזה לא יהיה תהליך פשוט לשניכם, ולכן שיתוף צד מקצועי יכול להקל עליכם ולמנוע משניכם להתגבר על רגעי הייאוש והתסכול. אבל ללא זה - הדרך לגשר על הפערים ביניכם עוברת דרך היכולת שלך להתמודד עם הפחדים, החששות ואולי החרדות שלך. סבלנות שלך, הרבה אופטימיות בגלל הדברים הטובים שיש בך, בו ובקשר שלכם, ובמה שהעתיד המשותף יכול לתרום, ועם התמדה שלך והסברים של הצרכים שלך ושל עמדתך ללא ביקורת, אלא מתוך אופטימיות וראיית הטוב שבו, יעזרו לך וגם לו להתגבר על ההתנגדות הטבעית שיש לו לחיפוש הקירבה והצורך שלך בשיתוף, ובעיקר בשיתוף רגשי שלו.