אחריות שאינה שלך: התמודדות עם קשר

תאריך פנייה: 27.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
Keshet
מבולבלת ורע \:
27.11.2005 • 22:05

שלום רב
!אני קשת ואני בת 18 וחציאני והחבר שלי ביחד כבר כמעט 5 שניםואחרי 3 שנים יחד נפרדתי ממנו אבל זה לא היה סופיחזרנו ונפרדנו המון פעמיםכשליבי כבר היה בעצם שייך לאחראולי זה יישמע קצת אכזרי אבל כשהייתי עם החבר אז לא הייתי עם האדם הנוסף וההפךאבל כל הזמן הרגשתי מחוייבות לחזור לחבר כי הוא היה בוכה לי וכאב לי שהוא מרגיש ככה ואוהב אותי כל כךהרגשתי שאני כבר רגילה אליועל כל פנים, עברו שנתיים מאז החל כל הסיפורוהגורם השלישי ואני החלטנו ללכת לדרכים נפרדות לפני שלושה חודשים כי לא יכולתי להתחייב לו כי היה לי קשה לנתק קשר עם החבר כי נקשרתי אליו וגם כי הרגשתי מחוייבות מסויימת אליואבל לא ברור לי מה אני מרגישה ואני כל כך מתוסכלת מהמצב.מה שקורה כרגע הוא שחזרתי לחבר שלי לפני חודשיים בערך(היינו פרודים 3 חודשים)אבל אני כבר לא נמשכת אליו מינית בכללאני חושבת ומתגעגעת לאותו אדם שלישיאני שוכבת עם החבר שלי רק כי אני פוחדת שייפגע ויתאכזבהוא אומר לי שהוא מרגיש שאני לא רוצה אותו כל כך, וכל הזמן שואל אותי מה יש ליהוא גם תמיד שואל אותי מה אני חושבת עלינו ועל העתיד שלנוועם כל כמה שכיף לי ואני באמת אוהבת להיות איתו אבל אין משיכה מינית שזה כבר הורס נוראוברור שאפשר בלי זה אבל לא נצליח לשרודאני אוהבת אותו אבל אני כבר לא יודעת איזו אהבה זויש פעמים שאני מרגישה שהוא הכי מתאים לי בעולם ולא יבוא עוד אחד כמוהו ויש פעמים שאני מרגישה הכי רחוקה ממנו ושאותו אחד שהייתי איתו בקשר לא יוצא לי מהראש (ויש לו חברה חדשה בכלל)אני מתוסכלת מהמצב ורע לי..אני בוכה המוןואני בתקופה שכבר אין לי על מי להשען מלבד החבר(כולם מתגייסים והתגייסו לצבא)וזו גם סיבה שנורא קשה לי לוותר על זהאני גם יודעת שאני כן אוהבת אותו ושהוא מעניק לי ואכפתי ואמיתי ואני מפחדת לאכזב אותו ואני בכלל מפחדת לדבר איתו על פרידה כי אני יודעת איך הוא יקבל את זהוהוא עוד בכלל לפני גיוס(בעוד כשבוע)אני כבר לא אוהבת אותו? מה אני מרגישה?מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי?היה לו קטע עם אחת החברות שלי(לא הכי קרובה אבל קרובה מספיק) לפני שחזרנו והוא סיפר לי על זה כי אני ואותה אחת רבנו ולקחתי את זה נורא קשה וכעסתי שמישהי אחרת נגעה בו אז זה גם לא אומר משהו?מה קורה לי..? \:

ד"ר אורן חסון
אחריות שאינה שלך
29.11.2005 • 00:45

קשת יקרה,
מה שאת מרגישה כלפי החבר הראשון שלך הוא בעיקר אחריות. יש בך חברות כלפיו, כי הייתם זמן רב ביחד, ולא רבתם מספיק כדי לכעוס עליו ולנתק את הקשר סופית. העניין הוא שהוא מנצל היטב את האחריות שאת מרגישה כלפיו, ופועל כלפייך פעולה כפולה, מצד אחד מעניק לך את החברות שאת צריכה, ומצד שני הוא מטיל עליך את האחריות על מצבו הנפשי. זו אחריות שאינה שלך, קשת. הוא צריך להתבגר, ולהבין שלא כל מה שהוא רוצה בחיים יכול להיות שלו. הוא צריך להתחיל לקחת בעצמו אחריות על מצבו, וללמוד להתמודד. את יכולה לעזור לו בכך, אם תעשי החלטה ברורה, ותפסיקי להכנע ללחצים, כי האחריות אכן אינה שלך.ולגבי הכעס שלך שמישהי אחרת "נגעה" בו: גם אם את לא אוהבת אותו כבר, את יכולה לכעוס אם האגו שלך נפגע כתוצאה מכך. את יכולה להיות מאוכזבת מכך שכבר אין לך עליו השליטה שאת חשבת שיש לך. לכן, כפי שאת רואה, לא רק האהבה יכולה לגרום לקינאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083