אחריות זוגית: טיפים להתמודדות
שושנת ים אדמונית
הבעל/אבא לא כל כך מתפקד
⌄
שלום
בעלי ואני נשואים 9 שנים ולנו שני ילדים בגילאים 7 ו-3 .מזה כבר שבוע בעלי טוען שהוא חש ברע אבל מסרב ללכת לרופא להיבדק.לעבודה היא הלך חלק מהימים.שאלתי למה הוא לא מוכן ללכת להיבדק? אין תשובהאין סימפטומים של כאבים חום וכו'....אבל אני לבד כבר כמה ימים ללא עזרה הולכת עם הילדים לכל מקום לבדכמה כבר אפשר?מצד אחד אני לא רוצה לא לתת בו את אמוני אך מצד שני מי שחולה הולך להיבדקאיך לדבר בצורה שתבהיר לו כי יש בית שצריךלתפקד בו?גם אני הרגשתי לא טוב בכלל אבל תיפקדתי כמו גדולהכל ביקורת שלי כלפיו בסוף מופנית אליי כאשר אני היא זו שמרגישה בסופו של דבר אשמהכאשר אין בי שמץ של אשמה אז למה אני מרגישה כך בעצם?תודה
ד"ר אורן חסון
ללמד לקחת אחריות
⌄
שושנת ים יקרה,
את יכולה לבקש ממנו ולנדנד לו קצת ללכת לרופא. אבל בסופו של יום, הוא איש גדול, וההחלטות הן שלו. אבל זה רק צד אחד של העניין. השני הוא שיש גברים (או לפחות מאשימים יותר גברים בכך מאשר נשים) שכאשר הם חולים, אז הגיבורים הגדולים מתמוטטים ומבקשים טיפול צמוד. הרי הוא לא חולה כל יום. לא נורא אם יתפנק שבועיים בשנה.אבל אני חושד שמבחינתך זה רק סימפטום אופייני לכך שהוא לא לוקח אחריות על הבית גם בדברים אחרים. הדרך לשכנע אותו היא דרך חיזוקים חיוביים(לשבח, לחבק, לגעת, לנשק, או גם לפנק בדרך אחרת, כאשר הוא בסדר). והיא גם לא לנדנד, כי זה כמעט תמיד לא יעיל. להגיד – כן. לספר על התחושה שלך כאשר הוא לא עושה, גם כן. אבל להפסיק הרבה לפני שזה מגיע לנדנוד ולחזרות שגורמות לו להתנגד.