אחרי הפרידה: מה פספסת?

תאריך פנייה: 14.08.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
אחרי הפרידה מרגישה פספוס
14.08.2016 • 11:17

שלום.
התחלתי קשר שנמשך 4 חודשים. היינו נפגשים הרבה מטעם הצבא.
היו הרבה עליות וירידות בעיקר מצידי. הייתי נפרדת ממנו כעל כל שטות.
כי בהתחלה לא ידעתי אם אני רוצה אותו. עשיתי הרבה טעויות ..
הוא נפרד ממני לפני חודש. שבמהלכם נפגשנו פעמיים ולא יצא מזה משהו רציני.
אני שבורה ממנו ומאשימה את עצמי.
הוא אמר שנכון לעכשיו הוא לא רוצה קשר ..
ושנינו מרגישים פספוס ענק..

חוץ מלתת לו זמן, מה אפשר לעשות?..
לשכנע אותו ולהראות לו שזה לא יחזור זה לא הולך ..

נ. ב אני בת 23 והוא 27

ד"ר אורן חסון
אחרי הפרידה מרגישה פספוס
14.08.2016 • 20:14

עדי יקרה,
אני חושב שקצת קשה לשכנע אותו אחרת. הוא מכיר אותך במשך 4 חודשים, שזה זמן קצר, ובזמן הזה הספקת ללמד אותו שקשה לו לסמוך עליך, כי הראית לו את זה שוב ושוב. אני בטוח שהוא ראה בך גם דברים טובים, אחרת אולי היה נפרד ממך כבר עם הסימנים הראשונים. אבל בסופו של דבר, לפי מה שאת כותבת, הוא לא יכול לסמוך עליך.אני לא מכיר אותו, לא יודע מה הוא ראה בך טוב ומה גרם לו להפסיק את הקשר. אבל אני יכול לתאר לעצמי שאם הוא רוצה יציבות בחייו, הקשר איתך לא היה כזה. אם הוא רצה יחסים שקטים ורגועים, הוא לא קיבל אותם בקשר איתך. אם הוא לא אוהב מריבות וויכוחים, היה לו את זה בשפע, ובעוצמות. אם הוא רצה ביטחון עצמי, העובדה שלא היית בטוחה אם את רוצה אותו, לא סייעה לו גם בזה. לכן, אני לא יודע מה נכון ומה לא נכון לעשות כדי לשכנע אותו אחרת.אבל אני חושב שבשבילך זו אולי מראה חשובה לעצמך. היית נפרדת ממנו על כל שטות: למה, בעצם? מה גרם לעולם הרגשי שלך את חוסר היציבות הזה, שטלטל לא רק אותו, אלא גם אותך? למה לא היית יכולה לקחת את הזמן לפני שאת מחליטה החלטות חשובות? ואולי הכי חשוב: אולי כדאי לחפש לעצמך כלים טובים יותר להתמודד עם אכזבות, כאשר משהו לא מסתדר על פי דרכך. הכלים שבהם השתמשת עד עכשיו - סערת רגשות ואיום בפרידה, לא הועילו לך, ואולי גם לא יועילו בקשרים עתידיים. בעיקר, הם עלולים לפגוע בך. חשבי על זה היטב, ונסי לחשוב על התמודדות אחרת עם העולם הרגשי שלך. סבלנית יותר. האם תוכלי לעשות זאת?כרגע, יתכן מאד שלא תוכלי להראות לו שאת אכן סבלנית יותר (אם את כזו - וזה לא קורה בבת אחת). אולי תוכלי להראות לו את זה בעוד זמן רב, שנה או שנתיים, כאשר תצליחי לתרגל זאת ולהיות בטוחה שיש לך דרכים אחרות וטובות יותר להתמודד עם אי הסכמות ואכזבות (מבלי בהכרח לוותר בכל פעם על מה שאת רוצה). ואולי עד אז, יהיה לך קשר אחר, חדש, ואולי אפילו טוב יותר, וזה כבר לא יהיה רלוונטי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083